Hipergyors szilvás sütemények

Használd ki a szilvaszezont, és süss finomabbnál finomabb sütiket! Receptjeink gyorsan elkészülnek, így nem veszítesz semmit a hétvégéből.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A szilvát elteheted akár lekvárnak is, készíthetsz belőle szilvás gombócot, eheted magában, de a legjobb, ha sütemény formájában fogyasztod.

17 csodás desszert

Nézegess képeket!

Elolvasom

Kicsit savanykás íze szöges ellentétben áll a sütemények édességével, így csodás zamatok születhetnek belőle. Felejtsd hát el a diétát, és próbáld ki receptjeinket, melyek igazán finomak, és kiváló vendégvárók!

Habos szilvás sütemény

Hozzávalók:

  • 50 dkg kimagozott szilva
  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • fahéj

A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral keverd habosra. Add hozzá a tojássárgákat, szitáld bele a lisztet és a sütőport. Ha nem áll össze, tegyél bele egy kis tejet. Egy kivajazott tepsibe öntsd bele a tésztát.

A szilvát hámozd meg, magozd ki, és a negyedeket nyomkodd a tésztába. Szórd meg fahéjjal ízlésed szerint, és előmelegített sütőben süsd nagyjából fél órát. A tojásfehérjékből verj kemény habot, a cukrot adagonként keverd hozzá, egészen addig, míg utóbbi el nem olvad. A habot óvatosan simítsd a megsütött tésztára, és tedd vissza annyi időre a sütőbe, míg megpirul.

Szilvás rétes

Hozzávalók:

  • 50 dkg szilva
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag réteslap
  • 1 dl rum
  • 1 dl víz
  • olaj

A szilvát magozd ki, majd szeleteld fel. A vízbe keverd bele a rumot és a cukrot, majd párold meg benne a szilvát. A réteslapokat vékonyan szórd meg zsemlemorzsával, és a szilvás masszát oszlasd el rajta. Tekerd fel, és a külsejét kend meg olajjal. Előmelegített sütőben süsd készre. Fahéjas porcukorral megszórva tálald.

Rumos-fahéjas szilvás pite

Hozzávalók:

  • 40 dkg szilva
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 5 tojás
  • 2 dkg vaníliás cukor
  • fél dl rum
  • fahéj

A vajat, a vaníliás cukrot és a porcukrot keverd habosra, és add hozzá a tojássárgákat is. Szitáld bele a lisztet, és óvatosan dolgozd bele a kemény habbá vert fehérjét. Öntsd bele a rumot, és kivajazott, kilisztezett tepsibe öntsd bele a tésztát. A szilvát vágd ketté, szedd ki a magját, szórd meg fahéjjal, és előmelegített sütőben süsd fél órát.

Diós-szilvás sütemény

Hozzávalók:

  • 40 dkg szilva
  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg kristálycukor
  • 15 dkg darált dió
  • 10 dkg vaj
  • 9 kanál meleg víz
  • 5 dkg kakaópor
  • 3 kanál lekvár
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só

A vajat a tojásokkal, a kristálycukorral és a vaníliás cukorral keverd össze. Szitáld hozzá a sütőporos lisztet, a kakaóport, és adj hozzá csipetnyi sót. Keverd a tésztához a meleg vizet és a lekvárt. Öntsd a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és a tetejére szeleteld rá a szilvát. Szórd meg a darált dióval, és előmelegített sütőben süsd meg. Porcukorral megszórva tálald.

Ezt is szeretjük