Hipergyors szilvás sütemények
Használd ki a szilvaszezont, és süss finomabbnál finomabb sütiket! Receptjeink gyorsan elkészülnek, így nem veszítesz semmit a hétvégéből.
A szilvát elteheted akár lekvárnak is, készíthetsz belőle szilvás gombócot, eheted magában, de a legjobb, ha sütemény formájában fogyasztod.
Kicsit savanykás íze szöges ellentétben áll a sütemények édességével, így csodás zamatok születhetnek belőle. Felejtsd hát el a diétát, és próbáld ki receptjeinket, melyek igazán finomak, és kiváló vendégvárók!
Habos szilvás sütemény
Hozzávalók:
- 50 dkg kimagozott szilva
- 20 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 3 tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- fahéj
A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral keverd habosra. Add hozzá a tojássárgákat, szitáld bele a lisztet és a sütőport. Ha nem áll össze, tegyél bele egy kis tejet. Egy kivajazott tepsibe öntsd bele a tésztát.
A szilvát hámozd meg, magozd ki, és a negyedeket nyomkodd a tésztába. Szórd meg fahéjjal ízlésed szerint, és előmelegített sütőben süsd nagyjából fél órát. A tojásfehérjékből verj kemény habot, a cukrot adagonként keverd hozzá, egészen addig, míg utóbbi el nem olvad. A habot óvatosan simítsd a megsütött tésztára, és tedd vissza annyi időre a sütőbe, míg megpirul.
Szilvás rétes
Hozzávalók:
- 50 dkg szilva
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 15 dkg cukor
- 1 csomag réteslap
- 1 dl rum
- 1 dl víz
- olaj
A szilvát magozd ki, majd szeleteld fel. A vízbe keverd bele a rumot és a cukrot, majd párold meg benne a szilvát. A réteslapokat vékonyan szórd meg zsemlemorzsával, és a szilvás masszát oszlasd el rajta. Tekerd fel, és a külsejét kend meg olajjal. Előmelegített sütőben süsd készre. Fahéjas porcukorral megszórva tálald.
Rumos-fahéjas szilvás pite
Hozzávalók:
- 40 dkg szilva
- 20 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg vaj
- 5 tojás
- 2 dkg vaníliás cukor
- fél dl rum
- fahéj
A vajat, a vaníliás cukrot és a porcukrot keverd habosra, és add hozzá a tojássárgákat is. Szitáld bele a lisztet, és óvatosan dolgozd bele a kemény habbá vert fehérjét. Öntsd bele a rumot, és kivajazott, kilisztezett tepsibe öntsd bele a tésztát. A szilvát vágd ketté, szedd ki a magját, szórd meg fahéjjal, és előmelegített sütőben süsd fél órát.
-
Cirkónia kristállyal díszített édesvízi igazgyöngy nyaklánc négyszög foglalattal14 900 Ft
-
Cirkónia tündöklés ezüst fülbevaló13 990 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy nyaklánc különlges cirkónia dísszel12 900 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy szett cseppre fűzve27 390 Ft
-
Cirkónia kristályos minimalista ovális ezüst fülbevaló19 990 Ft
-
Tappancs ezüst nyaklánc cirkóniával8 900 Ft
-
Színes cirkónia karika ezüst ékszerszett19 990 Ft
-
Apró cirkónia kristályokkal díszített buzogány formájú elegáns ezüst fülbevaló12 900 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy nyaklánc cirkóniával díszített foglalatban13 990 Ft
-
Csepp alakú cirkóniával és édesvízi igazgyönggyel díszített ezüst nyaklánc13 900 Ft
-
Cirkónia kristállyal díszített édesvízi igazgyöngy fülbevaló négyszög foglalattal15 900 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy nyaklánc színes cirkóniával díszítve17 900 Ft
-
Krémfehér édesvízi igazgyöngy szett féldrágakövekkel27 990 Ft
-
Cirkónia kristályos és fehér opálos minimalista ezüst fülbevaló11 900 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy nyaklánc cirkóniával díszített csillaggal13 990 Ft
Diós-szilvás sütemény
Hozzávalók:
- 40 dkg szilva
- 25 dkg liszt
- 20 dkg kristálycukor
- 15 dkg darált dió
- 10 dkg vaj
- 9 kanál meleg víz
- 5 dkg kakaópor
- 3 kanál lekvár
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
A vajat a tojásokkal, a kristálycukorral és a vaníliás cukorral keverd össze. Szitáld hozzá a sütőporos lisztet, a kakaóport, és adj hozzá csipetnyi sót. Keverd a tésztához a meleg vizet és a lekvárt. Öntsd a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és a tetejére szeleteld rá a szilvát. Szórd meg a darált dióval, és előmelegített sütőben süsd meg. Porcukorral megszórva tálald.
OLVASD EL EZT IS!
- sütemény
- piskóta
Isteni gyümölcsös piskóta receptek
- gyümölcs
- pite
1 tészta, 3 omlós, gyümölcsös pite
- sütemény
- piskóta