Mennyei vaníliapuding házilag

Hagyd a port a bolt polcán!

A házi vaníliapudingot elkészíteni éppen olyan egyszerű, mint az instant változatot.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Önmagában vagy bármilyen süteményben is mennyei finomság, gyümölcsökhöz, reggelire, ebéd utáni desszertnek vagy vacsora helyett, egyszerűen mindig jó.

Tégy bele mazsolát, készíts a tetejére igazi tejszínhabot, variáld kedved szerint!

Házi vaníliapuding

Hozzávalók:

  • 3 tojássárgája
  • 3 evőkanál vaj
  • 2 bögre tej
  • 4 púpos evőkanál cukor
  • fél evőkanál liszt
  • 1 rúd vanília
  • 1 csipet só

Elkészítés ideje:

20 perc.

Elkészítés menete:

A lisztet keverd össze a cukorral és a sóval egy mélyebb lábasban. Keverd csomómentesre a tejjel, és tedd a tűzre. Közepes lángon főzd forrásig, folyamatos keverés mellett, majd amikor már megjelentek a buborékok, még további három percig. Ezután vedd le a tűzről. A tojások sárgáját tedd egy tálba, majd fél bögrényi forró keverékkel keverd el őket, aztán egy habverővel ezt keverd a tejes mixtúrához.

Főzd így együtt őket egy-két percig, majd vedd le a tűzről, keverd bele a vajat és kapard bele a vaníliát, és kész is van. Szedd poharakba, majd tedd félre, amíg kihűlnek, vagy fogyaszd melegen, ahogy jólesik.  

Készítsd otthon!

Temérdek olyan egyszerű étel van, amit pikk-pakk összedobhatsz otthon természetes összetevőkből, a mesterséges bolti helyett.

Ne vedd meg a boltit!

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük