Májpástétom házilag

Így készítsd el!

A házilag készült ételnek megvan az az előnye a bolti árukkal szemben, hogy tudod, miből áll, így nyugodtabban fogyaszthatod.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Amellett, hogy a házi májpástétom jóval egészségesebb, mint bolti társai, az ízlésednek megfelelőre is formálhatod, tehát mindenképp jobb, ha otthon dobod össze.

Elsőre talán bonyolultnak hangzik, de, ha elkészülsz vele, elégedetten fogyaszthatod.

Májpástétom

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 20 dkg vaj
  • 10 evőkanál olaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tej
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 kávéskanál majoránna
  • 1 kávéskanál mustár
  • só, esetleg bors

Elkészítés ideje:

40 perc.

Elkészítés menete:

A májat áztasd be a tejbe pár órára. Ha eleget ázott, pirítsd meg olajon, ha elkészült, tedd félre hűlni. Ezután kockázd fel a hagymát, és törd össze a fokhagymát, majd olajon pirítsd őket barnára. Mielőtt levennéd a tűzről, adj hozzá fél deci vizet, illetve add hozzá a mustárt és a majoránnát.

A májat törd össze egy kicsit a könnyebb turmixolás érdekében, add hozzá a hagymás-mustáros öntetet, sózd meg kedved szerint, ha a borsot szereted, azt is adhatsz hozzá. A vajat olvaszd meg, majd add hozzá az egészhez. Ezután öntsd bele a turmixgépbe, és törd össze minél homogénebb masszává. Ha kész, szedd ki tálkákba, vagy már kenheted is egy finom pirítósra.

Még több fűszeres fogás!

Ha szereted a változatos ízeket, adunk néhány ötletet képgalériánkban.

Képeken a legfinomabb fűszeres húsok

Nézegess képeket!

Elolvasom

OLVASD EL EZT IS!

ajvar lead
  • paprika
  • saláták, zöldséges ételek

Bevált szerb recept: ajvár házilag készítve

Ezt is szeretjük