Isteni házimájkrém-recept

Nincs benne adalékanyag, és gyorsan kész van

Felejtsd el a bolti májkrémeket, és készíts finomat házilag!

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A máj olcsón beszerezhető alapanyag, amit végtelenül változatosan készíthetsz, a házilag gyártott májas remek tízóraira, uzsonnára, bármikorra.

Ízesítheted a felsoroltakon kívül pirospaprikával, mustárral vagy bármilyen fűszerrel, aminek az ízét szeretnéd érezni a kész májasban.

Házi májkrém

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirke- vagy sertésmáj
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanálnyi olívaolaj
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 fél csokor friss petrezselyem
  • 1 csapott evőkanálnyi majoránna
  • frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

40 perc.

Elkészítés menete:

A májat tisztítsd meg, darabold apró részekre, majd tedd félre. A szalonnát és a hagymát is kockázd fel, majd egy nagyobb serpenyőben forrósítsd fel az olajat, és dinszteld meg rajta a hagymát. Ha már szép üveges, mehet rá a szalonna, majd ha az zsírjára pirult, hozzáadhatod a májat is. Fűszerezd a borssal és a majoránnával, majd főzd készre a májat. Ha már közeledik a megfelelő állapothoz, add hozzá az apróra tépkedett petrezselymet és reszeld hozzá a fokhagymát.

Keverj rajta még párat, majd öntsd hozzá a tejszínt, párszor még forgasd át, és vedd le a tűzről.

Egy botmixerrel dolgozd homogén masszává az egészet, és ízlés szerint sózd is meg. Ha mindezzel kész vagy, már csak be kell tenned a hűtőbe, várni egy kicsit, amíg elnyeri végső formáját, és fogyaszthatod is. 

A legfinomabb fogások májból

A népszerű alapanyagból sok mindent készíthetsz, összeszedtük a legjobbakat.

A legfinomabb májból készült ételek

Nézegess képeket!

Elolvasom

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük