kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Hamburger otthon készítve

Hamburger otthon készítve
Ha nem akarod gyorsétterembe vinni a csemetéket

Nem nagy ördöngösség otthon megsütni a gyerekek kedvencét.

Szerző: Egresi Kata
Forrás: Femina.hu

A hamburgert mindenki ismeri, és szinte minden szülőt nyaggatnak a gyerekei, hogy térjenek be a hétvégén egy gyorsétterembe. Mivel az ott kapható ételek nem egészségesek, keress alternatívát.

A hamburger elkészítése nem nehéz, bár biztos, hogy kell némi idő a tökéletes fűszerezés kialakítására.

Hamburger

Hozzávalók két gyereknek:

  • 2 magos zsömle vagy buci
  • kígyóuborka
  • paradicsom
  • újhagyma
  • salátalevél
  • mustár, ketchup, majonéz

A húspogácsához:

  • 10 dkg darált marhahús
  • 10 dkg darált sertéshús
  • kevés só
  • 1 fej vöröshagyma
  • kevés olaj a sütéshez

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

A hagymát vágd egészen apróra, majd dolgozd össze a darált hússal. Csak enyhén sózd meg. Alakíts ki belőle kis pogácsákat, majd süsd meg. A legfinomabb, ha grillrácson sütöd, ha viszont nincs ilyened, akkor egy egyszerű serpenyő is megteszi, amit csak egészen vékonyan olajozz ki.

A zsemléket vágd ketté, fektess az aljukra salátalevelet, erre ültesd a húspogácsát, majd tegyél az egészre a felaprított zöldségekből. A végén tegyél rá a mustárból és a ketchupból.

Olaszos ételek

Szintén népszerű a gyerekek körében a pizza és a tészta, amit te is elkészíthetsz otthon.

A legfinomabb olasz ételek receptjei
A legfinomabb olasz ételek receptjei
Isteni tészták minden napra7 isteni tészta, amit mindenki szeretA tökéletes házi gyros receptjeKépeken a legfinomabb fűszeres húsokMilyen ételhez milyen bor illik?A legfinomabb szaftos pörköltek és ragukFinomságok a hidegben7 recept vacsorára 30 perc alatt Ínycsiklandó sültekA legfinomabb gyümölcsös sütemények receptjei képpel

Még nincs hozzászólás

Mustáros sült hús az első grillezéshez

Isteni és egyszerű a mustárban pácolt sült hús, melyet nagyon könnyű elkészíteni, megenni pedig még inkább.
Recept

Mustáros csirkeszárny: fűszeres és ropogós

A csirkeszárny finom és olcsó, csak tudni kell jól elkészíteni. Mustáros pácunktól ropogós lesz, és mindenki repetát kér majd belőle.
Recept
Főzőiskola
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.