Házi fahéjas csiga kelesztés nélkül

Ha nem vagy mester a konyhában, és hadilábon állsz a kelt tésztával, akkor váltsd ki egy egyszerűbb verzióval, mely ugyanolyan finom.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kelt tésztából készült sütemények elkészítése mindig macerás, de akad olyan is, aminek kelesztés nélküli alternatívája is van.

A kakaós csiga testvére a fahéjas változat, melyet adhatsz uzsonnára a gyerekeknek, de neked is életmentő lehet a délután folyamán.

Fahéjas csiga

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 doboz joghurt
  • 3 tojás
  • fahéj

A lisztet keverd össze a sütőporral, majd dolgozd össze a vaj felével, 10 deka cukorral és két tojás sárgájával, illetve annyi joghurttal, hogy gyúrható tésztát kapj. Vékony téglalapra nyújtsd ki a tésztát. Az őrölt fahéjat keverd el a maradék vajjal, cukorral és a tojásfehérjével.

Kend meg vele a kinyújtott tésztát. Tekerd össze a tésztát, és vágd két centi vastagságú szeletekre. Tedd őket egy kivajazott-kilisztezett tepsibe, majd egy felvert tojással kend meg a tetejüket, és 180 fokon süsd pirosra őket.

Kelt tészta

Ha mégis érdekel, hogy hogyan lehet tökéletes a kelt tészta, akkor nézd meg videónkat, ahol egy buktán mutatjuk be a lépéseket.

Minden, ami a tökéletes sütihez kell

Nézegess képeket!

Elolvasom

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük