Édes házi paprikakrém
A zamatos házi paprikakrém szinte korlátlan ideig eláll, és tartósítószer sem szükséges hozzá.
El sem tudod képzelni a leveseket, pörkölteket paprikakrém nélkül? Hagyd a boltit a polcon, hiszen kevés munka- és időráfordítással ízletes házi fűszert tehetsz el. Ha édes krémet készítenél, válassz mindenféle színű paprikát hozzá. Ha kissé pikánsabb ízre vágysz, keverj a masszába cseresznyepaprikát.
Házi paprikakrém
Hozzávalók 7 decihez
- 1 kg kápia paprika
- 20 dkg só
- 1 mokkáskanál citromsav
Elkészítés:
Az ép, érett paprikákat mosd meg, a szárát és magjai zömét távolítsd el. Húsdarálón daráld le, vagy rakd késes robotgépbe. Ha szükséges, botmixerrel még pépesítsd egy kicsit. A ledarált masszához keverj kilónként 20 deka sót, majd várj 10-15 percig. Ha szeretnéd, hogy hónapok múlva is élénk színű legyen a paprikakrém, rakj hozzá citromsavat.
Ha a paprika állás közben túl sok levet ereszt, kisebb lyukú szűrőn le is szűrheted. Az üvegeket és a fedőket mosd el, csepegtesd le, majd töltsd meg a paprikakrémmel. Tégy rá celofánt, és jól zárd le fedővel. Tartsd hűvös, száraz helyen, felbontást követően pedig a hűtőszekrényben tárold!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept