A házias krumplis tészta receptje

Rég ettél ilyen finomat

A krumplis tészta egy darabka kolbásszal még ízletesebb. Máskor is így fogod készíteni.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A krumplis tésztára is illik a mondás, ahány ház, annyi szokás. Ha még nem próbáltad, legközelebb feltétlenül rakj hozzá kolbászt, úgy még laktatóbb lesz. Nagyon egyszerű étel, csak arra kell figyelni, hogy ne főzd túl a tésztát, és a pirospaprikát ne égesd meg. Kard Éva receptjével biztos a siker.

Házi krumplis tészta

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg kocka tészta
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 4 krumpli
  • 1 vöröshagyma
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, és vágd fel kisebb kockákra. Enyhén sós vízben főzd puhára körülbelül 15 perc alatt, majd szűrd le, és hűtsd langyosra. A kolbászt kockázd fel. A vöröshagymát aprítsd fel, és az olajon kezdd el üvegesre párolni. Add hozzá a kolbászt, és kevergetve süsd két-három percig. Ezután szórd meg pirospaprikával, ízlés szerint sóval, őrölt borssal, majd alaposan keverd össze. Végül tedd hozzá a langyosra hűlt krumplit, és azzal is jól forgasd össze. Közben villával kicsit törd össze a krumpli egy részét, a többit pedig hagyd egyben.

A tésztát főzd ki enyhén sós vízben körülbelül 10-12 perc alatt, utána szűrd és csepegtesd le. Rakd az előzőleg elkészített krumplihoz, majd keverd és melegítsd össze. Tálaláskor a krumplis tésztát ízlés szerint uborkával, más savanyúsággal, esetleg befőttel kínáld.

Ezt is szeretjük