kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Házi halrudacskák

Ropogós halrudacskák házi változatban
Sokkal egészségesebb, mint a bolti!

A házi halrudacskákat kicsik és nagyok is szívesen fogyasztják.

Szerző: Papp Cecília
Forrás: Femina.hu

Ha házi halrudakat teszel az asztalra, biztos lehetsz abban, hogy nem egészségtelen pépből készülnek, és nem tartalmaznak tartósítószert. A zsemlemorzsa helyett parmezánba is forgathatod őket, és akár sütőben is megsütheted. Kínálj a házi halrudacskákhoz majonézt, tartármártást vagy ketchupot.

Házi halrudacskák

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg halfilé
  • 4 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál só
  • 1 mokkáskanál citromlé
  • 1 mokkáskanál mustár
  • 1/4 teáskanál bors

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 20 perc, pácolás: 15 perc, sütés: 20 perc

Elkészítés:

A filét mosd meg, vágd ujjnyi vastag csíkokra. Keverd össze a borsot, a mustárt, a citrom levét és a sót, kend be vele a halszeleteket. Fedd le, tedd a hűtőszekrénybe, és hagyd a pácban legalább 15 percig. Ezt követően panírozd be a rudakat a hagyományos módon.

Először a lisztben forgasd meg, majd a felvert tojásban, végül jó alaposan a zsemlemorzsában. A végén nyomogasd a halra a panírt, hogy sütés közben ne peregjen le. Forrósíts olajat egy serpenyőben, tedd bele a rudacskákat. Mindkét oldalukat süsd aranybarnára körülbelül négy-négy perc alatt. Óvatosan szedd ki őket, majd rakd papírtörlőre, hogy az olaj lecsöpögjön róluk.

Különleges köretek

Ha egy kicsit feldobnád kedvenc fogásaidat, készíts a megszokottól eltérő köreteket. Nézd meg a képes összeállítást, és próbálj ki rögtön valami újat.

Így töltsd meg a húst!

A húsok megtöltése nem egyszerű feladat, és a folyamat számos pontján el lehet rontani. Kiss Sándor chef megmutatja, hogyan és mivel töltsd meg a húsokat.

Még nincs hozzászólás

Rántott hal

A rántott hal az ünnepi menü fontos része. Ha így csinálod, biztos, hogy nem pereg le róla a panír.
Recept

Citromos-vajas hal

Ha nem akarsz sokáig a grill mellett ácsorogni, a zamatos citromos-vajas hal ideális megoldás.
Recept
Főzőiskola
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.