A legfinomabb házi fokhagymakrém receptje: negyede a bolti árnak

Dobd fel kedvenc ételeidet saját készítésű fokhagymakrémmel!

A legfinomabb házi fokhagymakrém receptje: negyede a bolti árnak
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az egészséges nyers fokhagymából pofonegyszerűen, mindössze négy hozzávalóból fantasztikus krémet készíthetsz. A sütés-főzés során rengeteg módon felhasználhatod, húsokhoz, lángoshoz, mártogatósokhoz fantasztikus, de érdemes kipróbálni pirítósra kenve is.

Házi fokhagymakrém

Hozzávalók 2 decihez

  • 2 fej fokhagyma
  • 6 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál só
  • pár csepp citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A fokhagymát pucold meg, mosd meg, csak az egészséges gerezdeket használd fel a krémhez. Törd össze egy mélyebb tálban, vagy dobd aprítógépbe. Add hozzá fokozatosan az olajat, rakd hozzá a sót, és géppel alaposan dolgozd össze. Amikor a keverék kezd sűrűsödni, öntsd hozzá a citromlevet. Ezzel kivédheted, hogy később a fokhagymakrém megbarnuljon.

Adagold a fokhagymakrémet kimosott, kifertőtlenített üvegekbe, és zárd le légmentesen. Ne lepődj meg, egy-két nap múlva még sűrűbb lesz. Szükség esetén önts hozzá olajat. Hideg helyen hosszú ideig eláll. Attól, hogy a krém színe kicsit változik, még bátran felhasználhatod. Ez a házi fokhagymakrém erősebb lesz, mint a bolti.

Ezt is szeretjük