18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

A hájas sütemény receptje a nagyitól

Házi lekvárral a legfinomabb

Az omlós sütemény, aminek a jó házi zsiradék a titka, generációk kedvenc édessége.

A hájas sütik omlósak, ropogósak, és a töltelékük teszi fel az i-re a pontot, készítsd hát őket minél többféle töltelékkel!

A tésztába is rejthetsz ízeket, például egy kis szilvapálinkát vagy némi fahéjat is, még finomabbá teszik a kész édességet!

Hájas tészta

Hozzávalók:

  • 75 dkg liszt
  • 50 dkg háj
  • 3 tojássárgája
  • 3 evőkanál tejföl
  • 3 evőkanál 10%-os ecet
  • 1 teáskanál só
  • szódavíz

Elkészítés ideje:

3 óra

Elkészítés menete:

A hájas tészta valószínűleg legkevésbé gusztusos hozzávalója maga a háj. A nagy ijedtség után tedd is gyorsan hideg vízbe a frissen szerzett hozzávalót, és hagyd is ázni egy órát nagyjából. Amíg ázik, bármivel foglalkozhatsz. Amikor letelt az áztatásra szánt idő, akkor távolítsd el róla a hártyát, majd egy darálón daráld le, utána pedig keverd el 10 dekányi liszttel.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A többi hozzávalót a szódavíz kivételével keverd össze egy tálban, egy meglehetősen ragacsos masszát kapsz majd így. Amikor összedolgoztad, elkezdheted adagolni hozzá a szódát. Ezt addig kell folytatnod, amíg egy laza, de még nem folyós szerkezetű masszát kapsz, ami jól nyújtható.

Nyújtsd is ki lisztezett felületen, majd terítsd rá a liszttel elkevert hájat, aztán dolgozd össze a kettőt. Amikor szépen összeállt, tedd félre pihenni 20-30 percre. Amikor letelt ez az idő, nyújtsd ki ismét a tésztát, hajtsd négy rétegbe, aztán megint nyújtsd ki, megint hajtsd négy rétegbe, ezt tedd meg még kétszer, egy-egy fázis között pedig hagyd pihenni 20-20 percet.

Amikor az utolsó pihentetés is letelt, vágd olyan formára a tésztát, amilyenre gondolod - célszerű négyzetre -, halmozz a közepébe olyan tölteléket, amilyet gondolsz, majd hajtsd olyan formájúra, amilyenre szeretnéd, lehetőleg úgy, hogy jól zárjon mindenhol. A sütőt melegítsd elő 220 Celsius-fokra, a nyers sütiket tedd sütőpapírral bélelt tepsire, és 10-15 perc alatt süsd őket készre. 

Hajtogatós édességek

A leveles tészta a legfinomabb sütik alapja.

Isteni édességek leveles tésztából

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük