A legjobb töltöttpaprika-recept a nagyitól

A legfinomabb nyári ebéd

A töltött paprika a nyár egyik kedvenc fogása. Receptünkkel senki nem fogja elrontani.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nyár nem múlhat el e nélkül a klasszikus fogás nélkül, illata már messziről elárulja, az íze pedig mindenkit hosszú percekre elnémít.

A paradicsomszószt készítheted némi cukor hozzáadásával, vagy a markánsabb ízek kedvelőinek érdemes egy kis zellerrel megbolondítani.

Töltött paprika

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 4 szép nagy tv paprika
  • 1 tojás
  • 15 dkg rizs
  • 1 csapott evőkanálnyi pirospaprika
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 teáskanálnyi őrölt kömény
  • zsiradék

Elkészítés ideje:

110 perc.

Elkészítés menete:

A rizst némi zsiradékon futtasd meg 180 fokon - egy evőkanálnyi olajon körülbelül -, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy félig ellepje, és hagyd, hogy azt felszívja. Amíg a rizs félig megpuhul, a hagymát kockázd egészen apróra, és dinszteld üvegesre vékony olajon vagy egyéb zsiradékon.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Amikor megvagy vele, keverd a darált húshoz. Mehet hozzájuk a tojás és a fűszerek is, majd ha elkészült a rizs, akkor azt is hozzájuk adhatod. A paprikákat mosd át jó alaposan, csumázd ki őket, majd tömködd beléjük a húsos keveréket.

A maradék húsból készíts golyókat. Most tégy mindent félre, és készítsd el a paradicsomszószt, az itteni recept alapján.

A már félig kész paradicsomszószt öntsd fel 7 deciliter vízzel, különben túl tömény lenne ehhez az ételhez, majd amikor már kezd forrni, beleengedheted a húsgolyókat és a töltött paprikákat. Közepes lángon főzd addig, amíg mindenki szépen át nem fő, ez nagyjából 20-25 percet vesz majd igénybe, utána vedd le a tűzről. 

Szószok és húsok

Nincs is jobb, mint egy frissen sült húsféle, leöntve a hozzá illő szósszal.

7 szósz és mártás, amit mindenkinek ismernie kellene, aki szereti a húsokat

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük