kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Hagyományos olasz karácsonyi sütemény: panettone

Hagyományos olasz karácsonyi sütemény: panettone

Ha nem vagy oda a bejgliért és a zserbóért, kölcsönözz receptet Olaszországból.

Szerző: Egresi Kata
Forrás: Femina.hu

Minden nemzetnek megvan a maga hagyományos karácsonyi süteménye, sőt, nem csak egy. Ha szeretnéd feldobni valamivel az idei ünnepet, akkor szemezgess más országok hagyományaiból.

Az olasz panettone kalács jellegű, magas sütemény, ami egy szép dobozban remek ajándék is lehet.

Panettone

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg  vaj
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg mazsola
  • 7,5 dkg cukrozott citromhéj
  • 7,5 dkg cukrozott narancshéj
  • 6+1 tojás sárgája
  • 5 dkg cseresznyebefőtt vagy rumos aszalt szilva
  • 4 dkg élesztő
  • 1 citrom lereszelt héja
  • bő 1 dl langyos tej
  • 1 csipet só
  • őrölt szegfűszeg
  • őrölt fahéj

A lisztet keverd folyékonyra az élesztővel, egy kanál cukorral és a tej felével. Ezután takard le, és hagyd 30 percig pihenni. Dolgozd hozzá a megmaradt tejet, a cukrot és a tojások sárgáját, majd keverd bele a feldarabolt vajat és a fűszereket is. Gyúrd addig, amíg a tészta elválik az edény falától, majd keleszd egy órán át.

Ha megkelt, nyújtsd ki egy deszkán, szórd meg a feldarabolt gyümölcshéjjal és a mazsolával, majd ismét gyúrd össze. Ezután tedd a sütőformába, és keleszd még egy óráig. Végül kereszt alakban vágd be a tetejét, kend meg egy tojássárgájával, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd 45 percig.

Így készül a tökéletes mézeskalács
Így készül a tökéletes mézeskalács
Káprázatosan szép ünnepi dekorációkÍgy készül a tökéletes linzertésztaCsodaszép cupcake-variációk17 csodás desszertA legfinomabb gyümölcsös sütemények receptjei képpelA tökéletes piskóta titkaA legfinomabb muffinokMinden, ami a tökéletes sütihez kell17 konyhai eljárás, amit ismerned kell!A karácsony 13 legfontosabb szimbóluma
Így készíts tökéletes tojáshabot!

A meregue-nek is nevezett sült tojáshab igazi koronája lehet a süteménynek. Videónkból kiderül, hogyan kell elkészíteni és kívül ropogósra, belül lágyra sütni.

Még nincs hozzászólás

Csodás kókuszkrémes fatörzs - Igazi karácsonyi süti

Az angol karácsonyok elengedhetetlen kelléke a fatörzs torta, amit neked is érdemes elkészíteni.
Recept

Illatos házi narancslekvár - Remek ajándék

Ha szeretsz a konyhában szöszmötölni, akkor tölts egy estét narancsok társaságában. Az illatos lekvár meglepetésnek is jó.
Recept
Főzőiskola
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.