A tökéletes habos krém csokitortához

Erre a receptre lesz szükséged

A jó csokitorta két dolgon múlik: a tésztáján és az abba töltött krémen, utóbbit így készítsd!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A habos csokikrémnél nem nagyon létezik finomabb krém, gyakorlatilag bármibe beletöltheted, amibe csak gondolod, két piskótalap között ugyanolyan jól fog esni, mint palacsintába tekerve, de azért igazán jól mégiscsak csokitortában funkcionál.

Ha gondolod, feldobhatod apróra tört dióval, mogyoróval, mandulával, vagy rejthetsz bele mazsolát is.

Habos csokikrém

Hozzávalók:

  • 5 dl hideg (!) habtejszín
  • 17 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
  • 3 dkg holland kakaópor
  • 2 dkg vaj

Elkészítés ideje:

25 perc.

Elkészítés menete:

A hideg - akár jeges - habtejszínt verd kemény habbá, majd várd meg, amíg szobahőmérsékletűre melegszik.

A csokoládét a vaj társaságában, vízgőz felett olvaszd fel, és keverd bele a kakaóport is. Miután egységes massza lett belőle, és a tejszínhab is felmelegedett, egy habverővel folyamatosan kevergetve csurgasd hozzá az olvasztott csokoládét, majd keverd addig, amíg homogén masszát nem kapsz.

Mikor eléri ezt az állapotot, kész is vagy vele. Ha most készül a torta, a piskótalapok számának megfelelően oszd el úgy a krémet, hogy a tetejére és az oldalára is jusson belőle, hogy igazán szép legyen a végeredmény.

A tökéletes piskótatekercs nyomában

Ha megvan a csokikrém, és nem tortába töltenéd, hanem például piskótatekercsbe, megmutatjuk, mi is pontosan a teendőd!

Így lesz tökéletes a piskótatekercs

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük