A tökéletes habos krém csokitortához
A jó csokitorta két dolgon múlik: a tésztáján és az abba töltött krémen, utóbbit így készítsd!
A habos csokikrémnél nem nagyon létezik finomabb krém, gyakorlatilag bármibe beletöltheted, amibe csak gondolod, két piskótalap között ugyanolyan jól fog esni, mint palacsintába tekerve, de azért igazán jól mégiscsak csokitortában funkcionál.
Ha gondolod, feldobhatod apróra tört dióval, mogyoróval, mandulával, vagy rejthetsz bele mazsolát is.
Habos csokikrém
Hozzávalók:
- 5 dl hideg (!) habtejszín
- 17 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
- 3 dkg holland kakaópor
- 2 dkg vaj
Elkészítés ideje:
25 perc.
Elkészítés menete:
A hideg - akár jeges - habtejszínt verd kemény habbá, majd várd meg, amíg szobahőmérsékletűre melegszik.
A csokoládét a vaj társaságában, vízgőz felett olvaszd fel, és keverd bele a kakaóport is. Miután egységes massza lett belőle, és a tejszínhab is felmelegedett, egy habverővel folyamatosan kevergetve csurgasd hozzá az olvasztott csokoládét, majd keverd addig, amíg homogén masszát nem kapsz.
-
Borospohár cirkóniával díszített ezüst nyaklánc11 990 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy nyaklánc színes cirkóniával díszítve17 900 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy fülbevaló cirkónia körrel díszítve11 900 Ft
-
Három édesvízi igazgyönggyel és cirkóniával díszített fülbevaló14 990 Ft
-
Cirkónia tündöklés ezüst fülbevaló13 990 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy fülbevaló nagy méretű cirkóniával10 900 Ft
-
Cirkónia spirál ezüst nyaklánc apró virágokkal19 900 Ft
-
Apró cirkónia kristályokkal díszített buzogány formájú elegáns ezüst fülbevaló12 900 Ft
-
Csepp alakú cirkóniával és édesvízi igazgyönggyel díszített ezüst nyaklánc13 900 Ft
-
Zöld cirkóniával díszített ezüst beszúrós fülbevaló5 490 Ft
-
Vasmacska cirkóniával ezüst nyaklánc6 490 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy szett cseppre fűzve27 390 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy nyaklánc szögletes cirkónia díszítéssel14 990 Ft
-
Színes cirkónia karika ezüst ékszerszett19 990 Ft
-
Három édesvízi igazgyönggyel és cirkóniával díszített medál ezüst nyaklánccal15 900 Ft
Mikor eléri ezt az állapotot, kész is vagy vele. Ha most készül a torta, a piskótalapok számának megfelelően oszd el úgy a krémet, hogy a tetejére és az oldalára is jusson belőle, hogy igazán szép legyen a végeredmény.
A tökéletes piskótatekercs nyomában
Ha megvan a csokikrém, és nem tortába töltenéd, hanem például piskótatekercsbe, megmutatjuk, mi is pontosan a teendőd!
OLVASD EL EZT IS!
- csokoládé
- cukor
Sütésmentes csokis süti
- csokoládé
- édességek