Habos gyümölcsös süti babapiskótával

Még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá

A többrétegű, kellemesen habos, gyümölcsös süti gyorsan elfogy.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ezt a sütit habos álomként is ismerheted. Bármilyen bogyós gyümölccsel, de akár citrommal, naranccsal, barackkal is elkészítheted. Nem baj, ha mirelitet használsz. A pofonegyszerű habos gyümölcsös süti Biró Sára receptje alapján kicsiknek és nagyoknak egyaránt kedvence lesz.

Habos gyümölcsös süti

Hozzávalók 16 szelethez

  • 25 dkg mascarpone
  • 14 db babapiskóta
  • 25 cl habtejszín
  • 25 cl frissen főzött babkávé
  • 1 dl málna
  • 1 dl ribizli
  • 6 kocka étcsoki
  • 3 evőkanál nyírfacukor
  • 3 dkg vaj
Recept idők

Elkészítés:

Öntsd egy tálba a tejszínt, habverővel verd két-három percig. Add hozzá a nyírfacukrot, és készíts kemény habot. Kanalazd hozzá a szobahőmérsékletű mascarponét, és jól dolgozd vele össze. Egy őzgerinc formát bélelj ki frissen tartó fóliával. Rakj bele egy réteg mascarponés krémet, arra mehetnek a kávéba forgatott piskóták. Erre megint krémes réteg jön, majd hintsd rá a ribizlit és a málnát. Újabb adag krém következik, végül néhány szem gyümölcs. 

Lefóliázva pakold az édességet a hűtőbe legalább másfél órára, ezt követően egy órára mehet a fagyasztóba. Tálaláskor fordítsd ki a tepsiből, és gyümölccsel rakd ki. Egy fazékba önts vizet, helyezz rá egy edényt, tedd bele a jó minőségű étcsokit, a vajat, és gőz felett olvaszd össze. Ezzel az öntettel locsold meg a desszert tetejét. Vízbe mártott késsel szeleteld fel.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük