Habos gyümölcsös süti babapiskótával
A többrétegű, kellemesen habos, gyümölcsös süti gyorsan elfogy.
Ezt a sütit habos álomként is ismerheted. Bármilyen bogyós gyümölccsel, de akár citrommal, naranccsal, barackkal is elkészítheted. Nem baj, ha mirelitet használsz. A pofonegyszerű habos gyümölcsös süti Biró Sára receptje alapján kicsiknek és nagyoknak egyaránt kedvence lesz.
Habos gyümölcsös süti
Hozzávalók 16 szelethez
- 25 dkg mascarpone
- 14 db babapiskóta
- 25 cl habtejszín
- 25 cl frissen főzött babkávé
- 1 dl málna
- 1 dl ribizli
- 6 kocka étcsoki
- 3 evőkanál nyírfacukor
- 3 dkg vaj
Elkészítés:
Öntsd egy tálba a tejszínt, habverővel verd két-három percig. Add hozzá a nyírfacukrot, és készíts kemény habot. Kanalazd hozzá a szobahőmérsékletű mascarponét, és jól dolgozd vele össze. Egy őzgerinc formát bélelj ki frissen tartó fóliával. Rakj bele egy réteg mascarponés krémet, arra mehetnek a kávéba forgatott piskóták. Erre megint krémes réteg jön, majd hintsd rá a ribizlit és a málnát. Újabb adag krém következik, végül néhány szem gyümölcs.
Lefóliázva pakold az édességet a hűtőbe legalább másfél órára, ezt követően egy órára mehet a fagyasztóba. Tálaláskor fordítsd ki a tepsiből, és gyümölccsel rakd ki. Egy fazékba önts vizet, helyezz rá egy edényt, tedd bele a jó minőségű étcsokit, a vajat, és gőz felett olvaszd össze. Ezzel az öntettel locsold meg a desszert tetejét. Vízbe mártott késsel szeleteld fel.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept