Habos házi almás-epres süti

Már a dédi is így csinálta

A habos almás-epres sütit a kissé savanykás rebarbara még izgalmasabbá teszi.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tészta nagyon finom omlós, az édes és a kissé savanykás ízek pedig remekül kiegészítik egymást. A habos almás-epres süti hétvégi desszertnek ugyanúgy tökéletes, mint gazdag leves mellé második fogásnak. Kard Éva receptjét érdemes betervezni a menü összeállításakor.

Habos almás-epres süti

Hozzávalók 12 szelethez

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 1 evőkanál kristálycukor

Töltelék

  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg eper
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 alma
  • 6 szál rebarbara
  • 3 tojássárgája
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • csipet só

Hab

  • 3 tojásfehérje
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet morzsold össze a vajjal és a cukorral. A tepsit béleld ki sütőpapírral, öntsd bele a morzsalékos lisztet, és egyenletesen oszd el. Tenyérrel jól nyomkodd le. Előmelegített sütőben, 170 fokon 15 perc alatt süsd elő.

A töltelékhez a rebarbarát és az almát vékonyan pucold meg, és aprítsd kockákra. Az epret mosd meg, és vágd félbe, vagy a nagyobbakat négy részre. Tedd egy tálba a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgákat, a pudingport, a tejszínt és a csipet sót, majd robotgéppel keverd simára. Ezután add hozzá az almát, és óvatosan forgasd hozzá az epret is. Öntsd a tésztára a gyümölcsös masszát. Tedd vissza, és 170 fokon 45-50 percig süsd.

A fehérjét egy csipet sóval verd habbá. Ha kezd kifehéredni, rakd hozzá a vaníliás cukrot és kanalanként a porcukrot. Addig verd, amíg jó kemény lesz a hab. Kanalazd a süti tetejére, majd egyenletesen simítsd el. Tedd vissza a sütőbe, a hőfokot kicsit mérsékelve süsd szép pirosra. A tepsiben hagyd kihűlni, majd tálalás előtt óvatosan emeld ki a tepsiből, és húzd le róla a sütőpapírt. Vízbe mártott késsel, tetszés szerint szeleteld fel.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük