kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Habkönnyű piskóták

Habkönnyű piskóták
Vajas, vizes és a klasszikus

A piskóta elkészítése nem nagy ördöngösség, úgyhogy próbáld ki alapreceptjeinket, és ízesítsd őket kedved szerint gyümölccsel!

Szerző: Fehér Ági
Forrás: Femina.hu
2010.07.22.

Ha piskótát tudsz készíteni, akkor elmondható, hogy otthonosan mozogsz a konyhában, hiszen sok süteménynek ez az alapja. Most megtudhatod, hogy mi a klasszikus piskótatészta titka, hogy miként tudsz olcsóbban kijönni, mégis ugyanolyan jó süteményt készíteni.

A tökéletes piskóta titka
A tökéletes piskóta titka
A legfinomabb gyümölcsös sütemények receptjei képpel17 csodás desszertA legfinomabb muffinokÍgy készül a tökéletes linzertésztaCsokis sütik minden alkalomraA 7 legjobb édesség, ami alig hizlalCsodaszép cupcake-variációkMinden, ami a tökéletes sütihez kell17 konyhai eljárás, amit ismerned kell!Csodás, ízletes gyümölcsök leveshez és sütihez

Variáld őket pudinggal, lekvárral, esetleg tortakrémmel vagy nyári gyümölccsel, és már kész is az édesség a családnak vagy a csajoknak.

Szavazz!
Milyen filmek a kedvenceid?

Klasszikus piskótatészta

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor

A tojásokat válaszd ketté, és a tojásfehérjéből verj kemény habot. Adagold bele a cukrot, és géppel dolgozd össze.

Egyesével öntsd hozzá a tojássárgákat, és szitáld bele a sütőporral vegyített lisztet. Óvatosan keverd össze, és előmelegített sütőben süsd meg.

25 perc alatt sül meg, de ne nyitogasd a sütőajtót, mert a tészta összeesik.

Vizes piskóta

Hozzávalók:

  • 25 dkg porcukor
  • 20 dkg liszt
  • 8 evőkanál víz
  • 4 tojás
  • 1 teáskanál sütőpor

A tojásokat válaszd ketté, és a cukorral, valamint négy evőkanálnyi vízzel keverd habosra. A maradék vizet a tojásfehérjékkel verd keményre. A sütőporral vegyített lisztet keverd a tojássárgákhoz, és óvatosan forgasd bele a tojáshabot is. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és oszlasd el benne egyenletesen a tésztát. Előmelegített sütőben süsd aranybarnára.

Vajas piskóta

Hozzávalók:

  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 4 tojás

A vajat olvaszd fel, és a cukorral, valamint a tojások sárgájával keverd habosra. A lisztet szitáld bele, és végül a kemény habbá vert tojásfehérjét óvatosan forgasd a tojásos masszához. Egy kivajazott, kilisztezett formába öntsd bele a tésztát, és simítsd el. Előmelegített sütőben süsd készre. Ha megsült, borítsd ki a süteményt, és hagyd kihűlni.

Csokis piskóta

Hozzávalók:

  • 8 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 30 dkg liszt
  • 5 dkg felolvasztott csokoládé
  • 1 csomag sütőpor

A tojássárgáját egy kevés cukorral keverd habosra, a megmaradt cukorral pedig verd keményre a tojásfehérjéket. Az olvasztott csokoládét csurgasd bele a tojássárgájába, majd óvatosan forgasd bele a felvert habot és a liszttel elkevert sütőport is. Tortaformában - 180 fokos sütőben - süsd tűpróbáig.

10 hozzászólás
tifany       2011-10-26 20:29
11.
Nem hallottam még,hogy forró vizet kell a fehérjéhez és a ságájához tenni. Nekem pedig amikor a fehérjéhez hozzáteszem a cukrot már nem keményedik tovább. Azt sem írtad le hány dkg cukor mennyi megy ide,és mennyi oda. Ez így nekem maga a sötét ló. Ni... tovább »
válasz a 4. kommentre (Bandika - 10-22)
Milibindi       2011-10-26 20:14
10.
Finom dióval is a iskóta tészta  mondjuk evőkanál dió és akkor csak 4 evőkanál liszt :)
Milibindi       2011-10-22 17:20
9.
csoki pudinggal isteni :D
válasz a 8. kommentre (molekula - 10-22)
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.