Gyümölcsös-kókuszos kocka: 30 perc múlva már eheted is

Még a strapás hétköznapokba is belefér, hogy összedobd a gyümölcsös-kókuszos kockát.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Most érdemes elkészítened ezt a gyümölcsös-kókuszos kockát, hiszen még bőven válogathatsz a friss termések közül. Meggyel, málnával, eperrel is nagyon csábító. Szerezd be a kedvencedet, és irány a konyha!

Gyümölcsös-kókuszos kocka

Hozzávalók

  • 30 dkg gyümölcs
  • 20 dkg fehér tönkölyliszt
  • 18 dkg barna nádcukor
  • 16 dkg kókuszolaj
  • 4 db tojás
  • 1 dl kókusztej
  • 2 dkg kókuszreszelék
  • 2 evőkanál rum
  • 1/2 csomag sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

Bélelj ki egy 25x35 centiméteres tepsit sütőpapírral. A sütőt állítsd 170 fokra, és kapcsold be. Amíg bemelegszik, össze is tudod keverni a tésztát. A kókuszreszeléket egy-két perc alatt zsiradék nélkül pirítsd át egy palacsintasütőben. Elég, ha egy kicsit megbarnul. A gyümölcsöt mosd meg. 

Egy lábasban a szobahőmérsékletű kókuszolajat keverd el a cukorral, a rummal, majd a tojásokat egyesével add az elegyhez. Szórd a masszába a kókuszreszeléket, utána pedig a kókusztejet is add hozzá. A sütőporral elkevert lisztet szitáld a tésztához, és jól dolgozd össze. A masszát öntsd a tepsibe, egyengesd el, a tetejét szórd meg gyümölccsel. 170 fokon 20 percig süsd. Ha elválik a tészta az edénytől, le is kapcsolhatod a sütőt.

Ezt is szeretjük