Krémes, gyümölcsös tiramisu

Ennél egyszerűbb desszertet nehezen találsz

A gyümölcsös tiramisu melegben az egyik legjobb frissítő.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A gyümölcsös tiramisu tavasszal, nyáron sokkal jobban esik, mint a kávés változat. Rengeteg módon variálhatod, citrommal különösen hűsít, de bármilyen gyümölcsöt tehetsz a rétegek közé. Percek alatt összedobod, csak a hűtés tart sokáig.

Gyümölcsös tiramisu

Hozzávalók 12 szelethez

  • 30 db babapiskóta
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál limoncello likőr
  • 1/2 citrom

Sziruphoz

  • 3 dl víz
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 citrom
Recept idők

Elkészítés:

Először a szirupot készítsd el. Öntsd egy lábosba a vizet, add hozzá a cukrot, facsard hozzá a citrom levét, és főzd össze. Tedd egy nagyobb tálba a tejszínt, és verd kemény habbá. Dolgozd hozzá a mascarponét, a cukrot, majd ízesítsd a limoncellóval és a citrom reszelt héjával. Gépi habverővel, nagy sebességgel verd jó habosra.

A babapiskótákat külön-külön mártogasd a citromos szirupba, majd egy mélyebb edénybe rakj le belőlük egy sort. Arra öntsd a krém felét. Ismét egy réteg babapiskóta következik, a tetejére pedig újabb adag krém kerül. Szórd meg reszelt citrommal. Tedd a hűtőbe legalább négy-hat órára, hogy a piskóta megpuhuljon, utána vágd fel tetszés szerint.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük