Gyümölcsös palacsintanyársak csokiszósszal

Erre nem lehet nemet mondani

A gyümölcsös palacsintanyárs igazi kényeztető desszert.

Gyümölcsös palacsintanyársak csokiszósszal
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Turbózd fel egy kicsit a palacsintát, és mindenkinek leesik majd az álla. Ilyen édességet az is szeretne enni, aki éppen most állt fel tele gyomorral az asztaltól. A színes gyümölcsös palacsintanyársak összeállítása gyerekjáték. A gyümölcsöket persze kedved szerint változtathatod. Tóth Tamásné receptje nagyot fog szólni.

Gyümölcsös palacsintanyársak

Hozzávalók 8 darabhoz

Palacsintához

  • 13 dkg liszt
  • 11 dkg tejföl
  • 1 tojás
  • 1 csapott evőkanál cukor
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • csipet só

Nyárshoz

  • 50 dkg eper
  • 1 banán
  • 1 kivi

Öntethez

  • 25 dkg cukor
  • 15 dkg kakaó
  • 3 dl víz
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a tojássárgáját keverd simára a tejföllel és a sóval. Egy másik edényben verd kemény habbá a fehérjét, add hozzá a cukrot, és óvatosan forgasd a sárgájás elegyhez. Dolgozd hozzá a sütőporral vegyített lisztet is. Az egész masszát keverd simára.

Forrósítsd fel a serpenyőt, és egy evőkanállal ötcentis körökben terítsd szét a tésztát. Süsd meg a palacsinta mindkét oldalát, majd hagyd hűlni. A kivit és a banánt karikázd fel, az epret vágd félbe. A saslikpálcára tetszés szerint, felváltva húzd fel a tésztát és a gyümölcsöket.

A csokiszószhoz tégy fel egy edényben vizet forrni, majd add hozzá a cukrot. Ha az feloldódik, keverd hozzá a kakaóport, és kis lángon addig főzd, amíg kicsit besűrűsödik. A kevergetést ne hagyd abba. Öntsd a szószt kis tálkákba, és tedd a palacsintanyársak mellé.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük