Gyümölcsös palacsintanyársak csokiszósszal
A gyümölcsös palacsintanyárs igazi kényeztető desszert.
Turbózd fel egy kicsit a palacsintát, és mindenkinek leesik majd az álla. Ilyen édességet az is szeretne enni, aki éppen most állt fel tele gyomorral az asztaltól. A színes gyümölcsös palacsintanyársak összeállítása gyerekjáték. A gyümölcsöket persze kedved szerint változtathatod. Tóth Tamásné receptje nagyot fog szólni.
Gyümölcsös palacsintanyársak
Hozzávalók 8 darabhoz
Palacsintához
- 13 dkg liszt
- 11 dkg tejföl
- 1 tojás
- 1 csapott evőkanál cukor
- 1 mokkáskanál sütőpor
- csipet só
Nyárshoz
- 50 dkg eper
- 1 banán
- 1 kivi
Öntethez
- 25 dkg cukor
- 15 dkg kakaó
- 3 dl víz
Elkészítés:
A tésztához a tojássárgáját keverd simára a tejföllel és a sóval. Egy másik edényben verd kemény habbá a fehérjét, add hozzá a cukrot, és óvatosan forgasd a sárgájás elegyhez. Dolgozd hozzá a sütőporral vegyített lisztet is. Az egész masszát keverd simára.
Forrósítsd fel a serpenyőt, és egy evőkanállal ötcentis körökben terítsd szét a tésztát. Süsd meg a palacsinta mindkét oldalát, majd hagyd hűlni. A kivit és a banánt karikázd fel, az epret vágd félbe. A saslikpálcára tetszés szerint, felváltva húzd fel a tésztát és a gyümölcsöket.
A csokiszószhoz tégy fel egy edényben vizet forrni, majd add hozzá a cukrot. Ha az feloldódik, keverd hozzá a kakaóport, és kis lángon addig főzd, amíg kicsit besűrűsödik. A kevergetést ne hagyd abba. Öntsd a szószt kis tálkákba, és tedd a palacsintanyársak mellé.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept