kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

5 isteni sült hús

5 isteni sült hús

Szeleteld fel, klopfold ki, sózd meg, tegyél rá kevés fűszert, és irány a sütő. A sült hús elkészítése ennyire egyszerű, ez azonban nem megy az íz rovására.

Szerző: Fehér Ági
Forrás: Femina.hu
2009.02.08.

Mustáros sült hús

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg kicsontozott rövidkaraj
  • őrölt bors
  • mustár
  • a sütéshez olaj

A húst vékonyan szeleteld fel, és klopfold ki egy kicsit. Sózd meg, az egyik oldalát kend meg mustárral, és szórd meg őrölt borssal. A mustáros oldalával befelé csavard össze.

Tűzd meg fogpiszkálóval több helyen, és vágd szeletekre úgy, hogy darabonként egy fogpiszkáló tartsa a húst. Süsd meg forró olajban mindkét oldalát.

Banános sült hús

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 csirkemell
  • 2 banán
  • 1 evőkanál méz
  • kevés vaj

Melegítsd elő a sütőt közepes lángon. A csirkemellet kicsit klopfold ki, majd vajazd meg a tetejét. A banánokat szeleteld fel, a legjobb, ha átlósan, hosszában vágod fel. Kicsit sózd meg a húst, fektesd tűzálló tálba vagy kisebb tepsibe, a banánszeleteket tedd a csirkemellekre, majd csorgass rá mézet, de ügyelj rá, hogy ne áztasd el, mert akkor ehetetlenül édes lesz. Told a sütőbe, és 20-25 perc alatt süsd meg.

Barackos csirkemellsteak

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell
  • 2 fél őszibarack - konzervből
  • 15 dkg sajt
  • 1 dl olaj
  • só, reszelt gyömbér

A megmosott csirkemellet oszd négyfelé. Enyhén klopfold ki. Mindkét
oldalát sózd meg, reszelt gyömbérrel kend meg. Kevés forró olajon süsd elő. A húsokat tedd tűzálló tálba, a lecsöpögtetett barackokat halmozd a tetejükre. Szórd meg az egészet reszelt sajttal, majd forró sütőben süsd addig, amíg a sajt meg nem pirul.

Vegyes nyársonsült

Hozzávalók:

  • 50 dkg hátszín
  • 50 dkg borjúszelet
  • 3 paradicsom
  • 1 fej hagyma
  • 1-2 piros színű paprika
  • 1 dl olaj
  • só, bors

Vágd kockákra a marha- és borjúhúst. A paradicsomot, a hagymát és a paprikát vágd négyfelé. A húsokat és zöldségeket váltogatva húzd nyársra. Öntözd meg kevés olajjal, sózd és borsozd, majd bugyoláld alufóliába. Tedd egy tepsire, és előmelegített sütőben nagy lángon süsd 20 percig.

Tarjás szűzérmék

Hozzávalók:

  • 25-30 dkg szűzpecsenye
  • 25 dkg főtt, füstölt tarja
  • csipetnyi zsálya
  • só és törött bors
  • liszt a bundázáshoz

A szűzpecsenyét mosd meg, és szeleteld kis érmékre. A tarját vágd hasonló méretű szeletekre. Sózd, borsozd a húst, majd szórd meg egy kis szétmorzsolt zsályával. A szűzérméket süsd elő kevés olajon - ez 1-2 perc -, majd fogpiszkálóval tűzd rájuk a tarjaszeleteket. Kiolajozott tűzálló tálban ültesd egymás mellé a húsokat, és süsd közepesen előmelegített sütőben 15 percig.

Még nincs hozzászólás
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.