kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

5 isteni sült hús

5 isteni sült hús

Szeleteld fel, klopfold ki, sózd meg, tegyél rá kevés fűszert, és irány a sütő. A sült hús elkészítése ennyire egyszerű, ez azonban nem megy az íz rovására.

Szerző: Fehér Ági
Forrás: Femina.hu
2009.02.08.

Mustáros sült hús

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg kicsontozott rövidkaraj
  • őrölt bors
  • mustár
  • a sütéshez olaj

A húst vékonyan szeleteld fel, és klopfold ki egy kicsit. Sózd meg, az egyik oldalát kend meg mustárral, és szórd meg őrölt borssal. A mustáros oldalával befelé csavard össze.

Tűzd meg fogpiszkálóval több helyen, és vágd szeletekre úgy, hogy darabonként egy fogpiszkáló tartsa a húst. Süsd meg forró olajban mindkét oldalát.

Banános sült hús

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 csirkemell
  • 2 banán
  • 1 evőkanál méz
  • kevés vaj

Melegítsd elő a sütőt közepes lángon. A csirkemellet kicsit klopfold ki, majd vajazd meg a tetejét. A banánokat szeleteld fel, a legjobb, ha átlósan, hosszában vágod fel. Kicsit sózd meg a húst, fektesd tűzálló tálba vagy kisebb tepsibe, a banánszeleteket tedd a csirkemellekre, majd csorgass rá mézet, de ügyelj rá, hogy ne áztasd el, mert akkor ehetetlenül édes lesz. Told a sütőbe, és 20-25 perc alatt süsd meg.

Barackos csirkemellsteak

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell
  • 2 fél őszibarack - konzervből
  • 15 dkg sajt
  • 1 dl olaj
  • só, reszelt gyömbér

A megmosott csirkemellet oszd négyfelé. Enyhén klopfold ki. Mindkét
oldalát sózd meg, reszelt gyömbérrel kend meg. Kevés forró olajon süsd elő. A húsokat tedd tűzálló tálba, a lecsöpögtetett barackokat halmozd a tetejükre. Szórd meg az egészet reszelt sajttal, majd forró sütőben süsd addig, amíg a sajt meg nem pirul.

Vegyes nyársonsült

Hozzávalók:

  • 50 dkg hátszín
  • 50 dkg borjúszelet
  • 3 paradicsom
  • 1 fej hagyma
  • 1-2 piros színű paprika
  • 1 dl olaj
  • só, bors

Vágd kockákra a marha- és borjúhúst. A paradicsomot, a hagymát és a paprikát vágd négyfelé. A húsokat és zöldségeket váltogatva húzd nyársra. Öntözd meg kevés olajjal, sózd és borsozd, majd bugyoláld alufóliába. Tedd egy tepsire, és előmelegített sütőben nagy lángon süsd 20 percig.

Betöltés...

Tarjás szűzérmék

Hozzávalók:

  • 25-30 dkg szűzpecsenye
  • 25 dkg főtt, füstölt tarja
  • csipetnyi zsálya
  • só és törött bors
  • liszt a bundázáshoz

A szűzpecsenyét mosd meg, és szeleteld kis érmékre. A tarját vágd hasonló méretű szeletekre. Sózd, borsozd a húst, majd szórd meg egy kis szétmorzsolt zsályával. A szűzérméket süsd elő kevés olajon - ez 1-2 perc -, majd fogpiszkálóval tűzd rájuk a tarjaszeleteket. Kiolajozott tűzálló tálban ültesd egymás mellé a húsokat, és süsd közepesen előmelegített sütőben 15 percig.

Még nincs hozzászólás
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.