kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Gyors rakott tészták

Gyors rakott tészták
Sajttal és tejszínnel

Változatos, tejszínes rakott tészták a hét minden napjára. Egyszerűen, hipergyorsan, igazán finomat. Kell ennél több?

Forrás: Femina.hu
2010.11.09.

A rakott tészták igazi jolly jokerek, hiszen számtalan variációban elkészíthetők. A húsos és zöldséges változatokat kombináld egy kis tejszínnel és sajttal, így igazán ínyenc fogásokat varázsolhatsz az asztalra.

13 tésztafőzési fortély
13 tésztafőzési fortély
7 finom tésztaételSajtos ételekMilyen ételhez milyen bor illik?Isteni tészták minden napraA legfinomabb olasz ételek receptjeiCsodaszép cupcake-variációk14 csodás étel krumplivalA legfinomabb muffinokA 7 legjobb tojásos ételÍnycsiklandó sültek

Receptjeink gyorsan elkészülnek, így akár egy fárasztó nap után, akár egy zsúfolt hétvége alkalmával is megállják a helyüket.

Pulykás rakott tészta

Hozzávalók:

  • 60 dkg pulykamellfilé
  • 40 dkg szélesmetélt
  • 35 dkg reszelt sajt
  • 6 dkg vaj
  • 3 dl tejszín
  • bors

A húst szeleteld fel, és sóval, borssal szód meg. A felforrósított vajon mindkét oldalát süsd néhány percig. 25 dkg sajtot keverj össze a tejföllel és a megfőzött, lecsepegtetett tésztával.

A felét öntsd bele egy kisebb méretű, kivajazott jénai tálba, és fektesd rá a tetejére a hússzeleteket.

Azzal a vajjal, amiben sütötted, locsold meg, majd terítsd be a maradék tésztával. Locsold a tetejére a tejszínt, a maradék sajttal szórd meg a tetejét, és előmelegített sütőben pirítsd meg.

Spenótos rakott penne

Hozzávalók:

  • 50 dkg penne
  • 50 dkg spenót
  • 15 dkg trappista sajt
  • 10 dkg juhtúró
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • olaj
  • oregánó
  • majoránna
  • bors

A spenótot aprítsd fel, és pici olajon párold néhány percig, majd add hozzá az áttört fokhagymát. Ízlésed szerint fűszerezd, és párold teljesen készre. Morzsold bele a juhtúrót, öntsd fel a tejszínnel, és addig főzd, míg besűrűsödik.

A kifőzött, lecsepegtetett tésztát öntsd egy jénai aljába, majd locsold rá a spenótos szószt. A tetejét szórd meg reszelt sajttal, és 10-15 perc alatt pirítsd meg.

Húsos-kukoricás rakott tészta

Hozzávalók:

  • 30 dkg szarvacska
  • 20 dkg darált hús
  • 10 dkg bacon
  • 10 dkg kukorica
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 pohár tejföl
  • 1 dl tejszín
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors

A felaprított vöröshagymát olajon dinszteld meg. Add hozzá a kis csíkokra vágott bacont, és, ha kezd sülni, akkor keverd hozzá a húst is. Ízlésed szerint sózd, borsozd és süsd meg. Az áttört fokhagymát a tejföllel és a kukoricával keverd össze.

Egy tűzálló tálat vajazz ki, és simítsd bele a kifőzött tésztát. Rétegezd rá a húsos masszát és a tejfölös keveréket, és locsold meg a tetejét tejszínnel. Szórd meg a tetejét a lereszelt füstölt sajttal, és előmelegített sütőben addig süsd, míg a sajt megpirul a tetején.

Tejszínes-gombás rakott tészta

Hozzávalók:

  • 50 dkg csavart tészta
  • 50 dkg gomba
  • 20 dkg sonka
  • 10 dkg sajt
  • 3 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej hagyma
  • olaj
  • pirospaprika
  • majoránna
  • rozmaring

A felaprított hagymát pici olajon dinszteld meg, majd szórd rá a feldarabolt sonkát és gombát. Ízlésed szerint sózd meg, és párold puhára.

A kifőzött tészta felét egy olajjal meglocsolt tűzálló tálba terítsd bele. A gombás keverék felét kanalazd rá, majd még egyszer ismételd meg a rétegezést. A tejszínt a fűszerekkel és az áttört fokhagymával keverd össze, és öntsd a tésztára. A tetejére szórd rá a lereszelt sajtot, és előmelegített sütőben süsd meg.

Még nincs hozzászólás
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.