Egyszerű és gyors pogácsarecept

A váratlan vendégeknek

A két ünnep közt bármikor előfordulhat, hogy rég nem látott ismerősök toppannak be.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A frissen sült pogácsa pompás vendégváró, egy nagyobb beszélgetéshez egy üveg bor társaságában pedig talán a legjobb választás.

A tetejét sajton kívül megszórhatod különböző magvakkal, vagy vághatsz rá olívabogyót.

Gyors pogácsa

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 25 dkg reszelt sajt
  • 25 dkg vaj
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 1 dl langyos tej
  • 1 kiskanál cukor
  • 1 tojás
  • 2 dl tejföl

Elkészítés ideje:

35 perc.

Elkészítés menete:

Az élesztőt mindenképpen fel kell futtatni, így kezdd is ezzel. A langyos tejbe morzsold bele az élesztőt, majd keverd el a cukorral, és tedd meleg helyre. Amíg felfut, mérd ki a hozzávalókat, és a lisztet tedd egy tálba.

Morzsold hozzá a vajat, majd add hozzá a tejfölt és egy csapott evőkanálnyi sót. Ha felfutott az élesztő, azt is add hozzájuk a sajttal egyetemben, és üsd az egészre a tojást, majd dolgozd homogén masszává.

Kész van a tésztád, amit akár rögtön süthetsz is, az se baj, ha hagyod kelni fél-egy órát, de ez nem szükséges. Nyújtsd ki, majd szaggasd ki a pogácsákat - apróbbnak ez jobb! -, majd tedd sütőpapírral bélelt tepsibe. 

Ha úgy szereted jobban, szórd meg még a tetejüket sajttal. A sütőt melegítsd elő 200 fokra, told be a nyers pogácsákat, majd süsd őket aranybarnára. 

Még több villámgyors fogás váratlan vendégeknek

Szerencsére gyorsan összedobható, de finom sütikből rengeteg van, kiválogattuk a legjobbakat.

Képeken 7 hipergyors, omlós sütemény

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük