4 isteni olasz tészta

Laktató finomságok

Ha unod a bolognait, próbáld ki nem éppen hétköznapi receptjeinket! Megismerheted az ínyencségnek számító gnocchi tésztáját is.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tésztának nagyon jót tesz, ha a szósz összekeverése után kivajazott jénaiba teszed, és alaposan összesütöd. Ez a legegyszerűbb bolognait is új magasságokba emeli.

Ha azonban nem éred be a legszimplább húsos-ragus változattal, akkor ismerd meg a tökéletes gnocchi receptjét.

Rakott tészta borsóval

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg makaróni
  • 30 dkg zöldborsó
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál vaj
  • 1 hagyma
  • 3 tojás
  • 10 dkg reszelt sajt
  • bors
  • zsemlemorzsa

A vajon fonnyaszd meg a finomra vágott hagymát, dobd rá a zöldborsót, és forgasd át rajta. Az olajon pirítsd meg az apróra felkockázott szalonnát, add hozzá a párolt zöldborsót.

Főzd ki a tésztát, de ne túl puhára, majd szűrd le. Vajazz ki egy tálat, és szórd meg zsemlemorzsával. A borsós szószt keverd össze a tésztával, és tedd a tálba. A tojásokat verd fel kicsit borssal és sóval, majd öntsd a tésztára. A tetejét szórd meg sajttal. 30 percre tedd előmelegített sütőbe.

Paradicsomos-csirkés tészta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 csirkemellfilé
  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 5 dkg sonka
  • 1 doboz konzervparadicsom levében
  • 40 dkg spagetti

A csirkehúst vágd egészen vékony csíkokra, majd forgasd lisztbe. A vajon kicsit pirítsd át a csirkecsíkokat. Ha megpirultak, öntsd bele a bort, a darabolt paradicsomot és levét, és add hozzá a csíkokra vágott sonkát. Forrald fel a keveréket, csökkentsd a hőfokot, és 15 percig párold. Azonnal tálald spagettivel körítve.

Fűszeres tészta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg hosszúmetélt
  • 25 dkg darált sertéshús
  • 1 nagy hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 1 dl tejföl
  • olaj
  • fél csokor friss majoránna
  • fél csokor friss bazsalikom
  • bors

A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben főzd ki. Kevés forró olajon párold üvegesre a kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, de ezt csak a végén add hozzá, különben megkeseredik. Add hozzá a darált sertéshúst, és pirítsd barnára. Sózd, borsozd, majd szórd rá az összevágott zöldfűszereket. Keverd bele a tejfölt. A tésztát szűrd le, halmozd rá a húst, és szórd meg a reszelt füstölt sajttal.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Gnocchi paradicsomos-juhsajtos szószban

Hozzávalók a gnocchihoz:

  • 75 dkg burgonya
  • 3 tojássárgája
  • 10 dkg liszt
  • 2 evőkanál vaj

Hámozd meg és vágd fel a burgonyát, majd sós vízben főzd puhára, és szűrd le. Krumplinyomón törd át, és gyorsan dolgozd bele a tojássárgákat. Add hozzá előbb a lisztet, és sóval, szerecsendióval fűszerezd. Formálj 2 cm hosszú, ovális galuskákat a tésztából, közepükbe nyomj késsel mélyedést. Tedd forró, sós vízbe, és az újraforrástól 3 percig főzd. A vízből kivéve csöpögtesd le.

Hozzávalók a szószhoz:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 8 közepes nagyságú paradicsom
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • só, bors
  • 10 dkg juhsajt

A vörös- és a fokhagymát vágd apró kockákra, a paradicsomot darabokra. Felhevített olajban párold meg a hagymákat. Tedd bele a paradicsompürét, majd a paradicsomdarabokat is. Öt percig főzd.
A mártást sóval és borssal ízesítsd, majd turmixold össze.
A juhsajtot vágd kockákra, tedd bele a szószba, és egyszer forrald át.

Ezt is szeretjük