kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

4 gyorsan elkészíthető, finom krémleves

4 gyorsan elkészíthető, finom krémleves

A krémlevesek elkészítése nagyon egyszerű, és vacsorának ideálisak. Kímélik a gyomrot, nem lassítják az emésztést, ráadásul finomak.

Szerző: Fehér Ági
Forrás: Femina.hu
2009.03.20.

Krémes krumplileves

Hozzávalók:

  • 40 dkg krumpli
  • 10 dkg póréhagyma
  • 20 g vaj
  • 7 dl zöldségleves
  • fél csokor majoránna
  • 1 dl krémes joghurt
  • só, bors, szerecsendió

A meghámozott, megmosott krumplit vágd nagy darabokra. A póréhagymát tisztítsd meg, és vágd nagyobb darabokra.

Felhevített vajon mindkettőt párold meg, majd öntsd fel a zöldséglevessel, és 15-20 percig lefedve, közepes hőmérsékleten főzd. A zöldségeket turmixold össze a levessel, és a végén keverd bele a joghurtot.

Őszibarack-krémleves

Hozzávalók:

  • 30 dkg őszibarack - konzerv
  • 2 tojássárgája
  • 1 kanál cukor
  • 1 dl tejszín
  • fahéj
  • citromlé
  • szegfűszeg

Vágd ketté a barackot, kockázd fel, majd citromhéjjal, szegfűszeggel, fahéjjal és cukorral ízesített vízben főzd 10 percet. Hűtsd le, öntsd turmixgépbe, add hozzá a tojássárgáját, és keverd habosra.


Hagymaleves

Hozzávalók:

  • 4-5 nagy fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 6 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1-2 liter zöldségleves, kockából is jó
  • fél csokor petrezselyem
  • 2 dl tejszín
  • só, feketebors, őrölt kömény és szerecsendió
  • 1 csipet só
  • reszelt sajt

A félbevágott hagymákat vékonyan szeleteld fel, majd a felforrósított olajban 8-10 percig párold. Nyomd hozzá a fokhagymákat. Szórd meg 1 evőkanál liszttel, és rövid ideig pirítsd. Öntsd fel a zöldséglevessel, forrald fel, majd 5-7 percig lassú tűzön főzd. Turmixgépben vagy botmixerrel keverd össze, majd add hozzá a maradék liszttel összekevert tejszínt, és még egyszer forrald fel. Fűszerezd, és petrezselyemmel megszórva, nagyon forrón tálald.

Sárgarépa-krémleves

Hozzávalók:

  • 30 dkg sárgarépa
  • 30 dkg burgonya
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 szál petrezselyem
  • 2 evőkanál olaj

Egy fazék vízbe tegyél sót, olajat, és rakd bele a petrezselymet, a megtisztított, karikákra vágott sárgarépát, a meghámozott, nagy kockákra vágott burgonyát, a finomra aprított hagymát, illetve a paradicsomot, aminek húzd le a héját, és szedd ki a magját. Az elfőtt vizet pótolva főzd közepes lángon egy órán át. Amikor a zöldségek megpuhultak, vedd ki a petrezselymet, majd a kihűlt zöldségeket turmixold krémesre.

Még nincs hozzászólás

4 gazdag bableves receptje

Bár a nagy hidegnek egyelőre vége, még mindig jólesik egy finom, gőzölgő leves. Próbáld ki remek receptjeinket, hogy felmelegedve várhasd a tavaszt.
Recept

Isteni, kalóriaszegény krémlevesek

Már formába hoztad magad, és szeretnéd is megőrizni az alakod? Akkor próbáld ki krémleveseinket, és büntetlenül egyél egy jót!
Recept
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.