kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Gyors és omlós sajtos pogácsa

Gyors és omlós sajtos pogácsa

Gyorsan elkészíthető rágcsálnivalóra vágysz? Vagy csak hirtelen vendégek toppantak be hozzád? Készítsd el finom receptünket!

Szerző: Fehér Ági
Forrás: Femina.hu
2011.02.27.

Nem sütsz pogácsát, mert nincs türelmed hozzá? Nem minden pogácsa készül órákig, sokszoros kelesztéssel, hajtogatással, szaggatással. Sajtos receptünket gyorsan összedobhatod, csak gyúrd össze a tésztát, készíts belőle apró golyókat, és már mehet is a sütőbe.

Akkor is tökéletes, ha hirtelen vendégeid toppannak be, ebben az esetben nyújtsd ki, használd a pogácsaszaggatót, majd süsd meg!

Sajtos pogácsa

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 2 kávéskanál só
  • 2 dl tej
  • 1 tojás

A vajat olvaszd fel, majd szitáld bele a lisztet. Keverd hozzá a lereszelt sajt felét, a sót és a tejet, majd az egészet gyúrd össze.

A tészta akkor jó, ha nem ragad. Vizezd be a kezed, csípj le egy-egy darabot a tésztából, és formázz belőle golyókat.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és egymástól viszonylag távol helyezd el a kis golyókat.

17 konyhai eljárás, amit ismerned kell!
17 konyhai eljárás, amit ismerned kell!
14 konyhai praktika, amit ismerned kell!15 csodás fűszernövényCsodás koktélokFinomságok a hidegbenIsteni nyári receptekA legfinomabb muffinokÍgy készül a tökéletes linzertésztaA legfinomabb gyümölcsös sütemények receptjei képpel13 súlyos konyhai bakiA tökéletes házi gyros receptje

Kend meg a tetejüket tojással, majd szórd rájuk a maradék sajtot. Melegítsd a sütőt 180 fokra, és 20-25 perc alatt süsd pirosra a pogácsákat.

Ha nemcsak otthoni rágcsálnivalónak készíted, hanem vendégváró falatként, akkor nyújtsd ki a tésztát lisztezett deszkán, pogácsaszaggatóval szaggasd ki, majd ugyanúgy süsd meg, mint az apró golyócskákat.

Fotó: wikipedia.org/wiki/Pogácsa. Köszönet a képért!

4 hozzászólás
skorpio1958       2014-09-06 18:43
5.
Nem a pogácsa igénytelen, hanem a készítője.
válasz a 3. kommentre (ninita - 11-25)
skorpio1958       2014-09-06 18:42
4.
Aki ezt a receptet leírta, az nem hogy nem sütött még életében rendes pogácsát, hanem nem is evett!
ninita       2012-11-25 17:03
3.
Szerintem meg jó kis recept, főleg mert nem kell nyújtani és szaggatni.Sóból picit többet tettem bele(1 evőkanál),meg tettem hozzá 1 zacsi stöport,így kicsit lágyabb lett a tészta sütés után."Igénytelen" de nagyon finom pogácsa.
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.