kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Gyors borjúsült boros mártással

Gyors borjúsült boros mártással

Ha csak fél órád van összedobni a vasárnapi ebédet, akkor válaszd a pillanatok alatt elkészülő borjúsültet salátával.

Szerző: Egresi Kata
Forrás: Femina.hu
2011.07.31.

A borjúhús talán a legomlósabb mind közül, de még finomabbá teheted, ha pikáns boros mártással kínálod.

A finom hús hamar elkészül, mert nagyon gyorsan átsül. Mindenképpen vajjal készítsd, és ne aggódj, mert nem fog kiszáradni.

Borjúsült boros mártással

Hozzávalók:

  • 4 szelet borjúfilé
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 2,5 dl fehér bor
  • zsályalevelek
  • só, bors
     

A húst vágd azonos vastagságú szeletekre. Egy serpenyőt tegyél a tűzre, olvaszd meg benne a vajat, ha már gyöngyözni kezd, akkor tedd bele a húst, és süsd mindkét oldalát három-három percig. Vedd ki a húsokat, majd öntsd a serpenyőbe a vajat, nagyon kevés liszttel sűrítsd be, tedd bele a zsályaleveleket is, majd miután összeforrt, szedd le a tűzről.

Nyáron ehhez a húshoz elég csupán salátát készítened. Igyatok mellé erősebb fehér- vagy rozé bort.

A legfinomabb zsírégető saláták
A legfinomabb zsírégető saláták
Ínycsiklandó sültekIsteni tészták minden napraKépeken a legfinomabb fűszeres húsok17 konyhai eljárás, amit ismerned kell!14 konyhai praktika, amit ismerned kell!15 csodás fűszernövény7 isteni tészta, amit mindenki szeretA 7 legjobb tojásos ételMilyen ételhez milyen bor illik?Csodás koktélok

Még nincs hozzászólás

Padlizsánnal töltött omlós csirkemell - Mesés fogás ebédre

Dobd fel a szokásos hétvégi ebédet egy igazán egyszerű, ám annál különlegesebb fogással.
Recept

Mézes marhahúsnyárs - Pikáns páccal

A zöldségekkel szomszédságba rakott marhahúsfalatok kertben és sütőben sütve is nagyon finomak. Próbáld ki a hétvégén!
Recept
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.