kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Gyors sajtos pogácsa

A legegyszerűbb sajtos pogácsa
Kelesztés nélkül is szépen megnő

Nem mindig a bonyolultabb a finomabb. Remek bizonyíték erre a gyors, puha sajtos pogácsa.

Szerző: Papp Cecília
Forrás: Femina.hu

Ha nincs egy órád arra, hogy megvárd, amíg megkel a tészta, készíts gyors sajtos pogácsát. Tökéletes kiadós levesek, főzelékek mellé, és vendégvárónak is. Pocsayné Vincze Tünde a tésztába és a pogácsa tetejére is füstölt sajtot ajánl. Ha szereted, szezámmaggal is megszórhatod.

Gyors sajtos pogácsa

Hozzávalók 32 darabhoz:

Tészta hozzávalói
  • 80 dkg liszt
  • 66 dkg tejföl
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 15 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 1 csomag sütőpor
Tetejére
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 tojás

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 20 perc, sütés: 20 perc

Elkészítés:

Öntsd egy nagy tálba a lisztet, vegyítsd a sütőporral, a sóval, majd mehet hozzá a tojás, az olvasztott vaj, a sajt és a tejföl. Az egészet jól gyúrd össze. Akkor jó a tészta, ha sima, rugalmas, de nem ragacsos. Szükség esetén liszttel keményebbé teheted, tejföllel pedig lágyíthatod.

Tedd a tésztát egy lisztezett, sík felületre, és nyújtsd ki ujjnyi vastagra. Ha szeretnéd, a tetejét késsel rácsozd be. Egy felvert tojással kend le, majd szórd meg reszelt sajttal, és szaggasd ki a tésztát. Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, és rakosgasd bele a pogácsákat. Arra ügyelj, hogy ne érjenek össze. Előmelegített sütőben, 200 fokon körülbelül 20 perc alatt süsd aranybarnára.

Finomabbnál finomabb pogácsák

Mindegy, hogy milyen receptet keresel, könnyűt, nehezebbet, sajtost, krumplist vagy tepertőst, itt biztosan rátalálsz a neked tetszőre. Nézz körül!

A rántás és a habarás titkai

A rántás és a habarás alapvető konyhai technikák, mégis könnyű csomósra keverni mindkettőt. Kiss Sándor chef elárulja, hogyan lehet sima ügy mindkettő.

Még nincs hozzászólás

Sajtos pogácsa

A sajtos pogácsa remek partifalat, amelyre jól csúszik az alkohol. Vidd magaddal a buliba!
Recept

Puha sajtos pogácsa

Eddig azért nem sütöttél sajtos pogácsát, mert túl macerásnak találtad? Íme, a megoldás!
Recept
Főzőiskola
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.