Isteni omlós sült szombat estére

Paradicsomos sertéskaraj

Ha valami gyors vacsorára vágysz, de azért azt szeretnéd, ha kicsit különleges lenne, próbáld ki ezt!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A karaj a sertés talán legkevésbé zsíros része, ezért bátran készíthetsz belőle vacsorát bármikor, csak arra figyelj, hogy sütéskor ne szárítsd ki nagyon.

A narancsos-gyömbéres-paradicsomos páccal teljesen új ízvilágot kölcsönözhetsz a húsnak.

Gyömbéres-paradicsomos sertéskaraj

Hozzávalók:

  • 70 dkg sertéskaraj
  • 1 csokor újhagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 gyömbér
  • 2 paradicsom
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1 narancs
  • só, bors, olaj

Elkészítés ideje:

40 perc.

Elkészítés menete:

A húst mosd meg jó alaposan, majd vágd fel csíkokra, és nagyon kevés olajon először nagy lángon kezdd el pirítani. Közben add hozzá a felkarikázott hagymát és a feldarabolt fokhagymát is, utána vedd közepes lángra, és főzd tovább. Reszelj az egészre gyömbért, sózd és borsozd meg, és add hozzá a narancs levét. A paradicsomot hámozd meg, darabold fel, majd add hozzá az egészhez, kicsit főzd együtt a hússal és a többi összetevővel, mielőtt leveszed a tűzről, még szórd meg bazsalikommal, ezután tálalhatod.

Még több húsos fogás!

Ha a húsételek rabja vagy, nézz be képgalériánkba!

Képeken a legfinomabb fűszeres húsok

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük