Így készül a tökös-mákos rétes
Talán fura lehet a párosítás, de csak első hallásra. Ha megkóstolod, biztos, hogy az egyik kedvenced lesz ez az igazán őszies finomság.
A tökös-mákos rétes elsőre elég bizarrul hangzik, de ha túljutsz az első sokkon, akkor biztos, hogy imádni fogod.
A nagyi biztosan maga nyújtotta volna a réteslapot, de elégedj meg azzal, hogy a tölteléket elkészíted.
Tökös-mákos rétes
Hozzávalók:
- 25 dkg sütőtök
- 10 dkg darált mák
- 10 dkg cukor
- 3 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál búzadara
- 1 csomag réteslap
- fél marék mazsola
- olaj
A mákot a cukorral keverd össze. A tököt hámozd meg, vágd félbe, magozd ki, és végül reszeld le. Keverd a mákhoz, majd szórd bele a mazsolát is. A réteslapok tetejét kend meg olajjal, és fektesd őket egymásra. Szórd meg búzadarával vékonyan, hogy majd felszívja a sütőtök levét.
Simítsd rá a tölteléket, és óvatosan tekerd fel. A végeit nyomkodd össze, hogy nehogy kifolyjon belőle a tökös töltelék. A tetejét kend meg szintén olajjal és tejföllel. Forró sütőbe told be a tepsit, és süsd készre a rétest 20 perc alatt.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- alma
- sütemény
Így készül a fordított francia almás pite, a tarte tatin
- rétes
- sütemény