kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Grízgaluska

Így lesz tökéletes a grízgaluska
Nem túl puha, nem túl kemény

A legegyszerűbb levesen is rengeteget dob a grízgaluska. Így mindig könnyű és finom lesz.

Szerző: Papp Cecília
Forrás: Femina.hu

Szinte mindenki szereti, de a készítésére már kevesebben vállalkoznak. Jó grízgaluskát összehozni nem könnyű feladat, főleg nem elsőre. Pedig a zöldség- és a húslevesek új értelmet nyernek tőle. Még finomabb lesz, ha nem vízben, hanem a levesben főzöd ki.

Grízgaluska

Hozzávalók 16 darabhoz:

  • 14 dkg búzadara
  • 3 egész tojás
  • 5 dkg vaj
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • petrezselyemzöld

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 10 perc, pihentetés: 50 perc, főzés: 15 perc

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté. A puha vajat és a sárgáját jól keverd ki, add hozzá a búzadarát, a felaprított petrezselymet, a sót, a szódabikarbónát, végül pedig a villával felvert tojásfehérjét. Akkor jó, ha a massza közepes keménységű. Ha túl sűrű lenne, hígítsd levessel. Rakd lefedve minimum fél órára a hűtőbe, hogy a dara jól megszívja magát.

A pihentetést követően tegyél fel vizet forrni. Ha lobog, egy evőkanál segítségével szaggasd bele a galuskákat. Ne formázd túl nagyra, mert főzés közben megnőnek. Enyhén sós vízben, lassú tűzön, fedő nélkül főzd 15 percig. Majd ellenőrizd, hogy elkészült-e. Ha egy kanállal kettévágsz egy galuskát, és az homogén, zárd le a lángot. Hagyd még a lében, fedő alatt körülbelül 20 percig. 

Különleges levesbetétek

Ha nem ragaszkodsz a hosszúmetélthez, és szívesen kipróbálnál új levesbetéteket, nézd meg ezt az összeállítást!

Még nincs hozzászólás

Májgombócleves

A friss, még gőzölgő májgombóclevesből egy tányér biztosan nem lesz elég.
Recept

Vajas galuska

Legyen szó bármilyen levesről, sokat hozzáadhat egy jó betét.
Recept
Főzőiskola
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.