kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Grízgaluska

Így lesz tökéletes a grízgaluska
Nem túl puha, nem túl kemény

A legegyszerűbb levesen is rengeteget dob a grízgaluska. Így mindig könnyű és finom lesz.

Szerző: Papp Cecília
Forrás: Femina.hu

Szinte mindenki szereti, de a készítésére már kevesebben vállalkoznak. Jó grízgaluskát összehozni nem könnyű feladat, főleg nem elsőre. Pedig a zöldség- és a húslevesek új értelmet nyernek tőle. Még finomabb lesz, ha nem vízben, hanem a levesben főzöd ki.

Grízgaluska

Hozzávalók 16 darabhoz:

  • 14 dkg búzadara
  • 3 egész tojás
  • 5 dkg vaj
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • petrezselyemzöld

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 10 perc, pihentetés: 50 perc, főzés: 15 perc

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté. A puha vajat és a sárgáját jól keverd ki, add hozzá a búzadarát, a felaprított petrezselymet, a sót, a szódabikarbónát, végül pedig a villával felvert tojásfehérjét. Akkor jó, ha a massza közepes keménységű. Ha túl sűrű lenne, hígítsd levessel. Rakd lefedve minimum fél órára a hűtőbe, hogy a dara jól megszívja magát.

A pihentetést követően tegyél fel vizet forrni. Ha lobog, egy evőkanál segítségével szaggasd bele a galuskákat. Ne formázd túl nagyra, mert főzés közben megnőnek. Enyhén sós vízben, lassú tűzön, fedő nélkül főzd 15 percig. Majd ellenőrizd, hogy elkészült-e. Ha egy kanállal kettévágsz egy galuskát, és az homogén, zárd le a lángot. Hagyd még a lében, fedő alatt körülbelül 20 percig. 

Különleges levesbetétek

Ha nem ragaszkodsz a hosszúmetélthez, és szívesen kipróbálnál új levesbetéteket, nézd meg ezt az összeállítást!

Még nincs hozzászólás

Újházy-tyúkhúsleves

Indítsd igazi klasszikussal, Újházy-tyúkhúslevessel a közös étkezést!
Recept

Vajas galuska

Legyen szó bármilyen levesről, sokat hozzáadhat egy jó betét.
Recept
Főzőiskola
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.