Így készül a ropogós grissini
A sós ropogtatnivalókat mindenki szereti, a grissini pedig egyszerűen készíthető és finom is.
A könnyed és ropogós grissinit feldobhatod a kedvenc magvaiddal, zöldfűszerekkel, köménymaggal, reszelt sajttal vagy bármivel, ami csak eszedbe jut.
A tésztáját is feldobhatod a fentebb említett hozzávalókkal, de egy kis frissen reszelt fokhagyma is jól áll neki.
Grissini
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- fél csomag friss élesztő - 2,5 dkg
- 4 evőkanálnyi olaj
- 1 csipet cukor
- só ízlés szerint
- 2 dl langyos víz
Elkészítés ideje:
75 perc.
Elkészítés menete:
Kivételesen nem kell felfuttatnod az élesztőt, hanem egyből a tésztába kerül majd, és azzal együtt fog megkelni.
Mérd ki a lisztet egy tálba, add hozzá a cukrot és a lisztet, majd morzsold hozzá az élesztőt, és a vizet folyamatosan adagolva, apránként add hozzá, annyit, amennyit felvesz.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Ezután gyúrd egy nagy gombóccá, fedd le laza szövetű konyharuhával, és tedd félre kelni. Nagyjából 50 perc múlva a duplájára kell, hogy keljen, ekkor lisztezett felületen nyújtsd ki, és vágd egységesen hosszú, vékony - körülbelül egy centi széles - csíkokra, aztán mindet hengergesd egy kicsit. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, tedd bele a tésztacsíkokat, majd 200 fokra előmelegített sütőben süsd készre 15 perc alatt.
Sajtos fogások bármikorra
Ami sajttal készül, az rossz nem lehet!
OLVASD EL EZT IS!
- fűszer
- krumpli
Így készül a látványos hercegnő burgonya
- pizza
- paradicsom