5 új, pikáns pác a hétvégi grillezéshez

Mindjárt vége a nyárnak, a maradék pár hetet még használjátok ki. Hívd össze a barátaidat, és csapjatok egy fergeteges lakomát!

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A grillezésnél fontos, hogy a pácolás során a hús magába szívja az aromákat, hiszen a felszíni ízesítéssel nem sokat érsz, mivel - főleg, ha rácson sütöd - a fűszerek lepotyoghatnak a hússzeletekről.

15 csodás fűszernövény

Nézegess képeket!

Elolvasom

A só megpuhítja az izomrostokat, így a pácban található fűszerek ízei könnyen átköltöznek a húsba.

Ha még pikánsabbá tennéd a pácokat, akkor használd kedved szerint a fűszereket, apró darabokra vágva.

Afrikai fűszerkabát

Hozzávalók:

  • 2 teáskanál fahéj
  • 2 teáskanál szegfűbors
  • 2 teáskanál őrölt koriandermag
  • 1 teáskanál Cayenne-bors
  • bors
  • olívaolaj

Ideális bárányhoz és sertéshez. Az olajjal enyhén kend be a hússzeleteket, majd szórd be a fűszerkeverékkel. Nem kell sokáig állni hagyni, akár rögtön ki is sütheted őket.

Thai marinád

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 lime leve
  • 2 teáskanál cukor
  • 2 teáskanál halszósz
  • 1 chili aprítva

Ideális marhához és sertéshez. Ezeket a húsokat érdemes 4-5 órán vagy akár egy egész éjszakán át fürdetni, hogy jól beszívják az ízeket.

Steak marinád

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál vörösborecet
  • 6 evőkanál vörösbor
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 6 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál Worcestershire-szósz
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 evőkanál aprított petrezselyem
  • 2 evőkanál bazsalikom vagy oregánó
  • bors

Inkább vörös húsokhoz való. Elég erős ízű, karakteres alapanyagokról van szó, mégis 1-2 óra kell a húsnak, hogy mélyen a rostok közé szívja az aromákat.

Mediterrán marinád halakhoz

Hozzávalók:

  • fél bögre citromlé
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 teáskanál petrezselyemzöld aprítva
  • 2 teáskanál bazsalikom aprítva
  • 1 teáskanál oregánó aprítva
  • bors

Pár órára hagyd állni benne a halakat. A citrom kitűnően illik a halakhoz, a zöldfűszerek pedig gyakorlatilag mindenhez jók.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Pác lazachoz

Hozzávalók:

  • 2 kiskanál bors
  • 5 kiskanál finomra vágott kapor
  • 1 kiskanál só
  • 1 evőkanál cukor
  • negyed pohár olívaolaj
  • negyed pohár citromlé

A hozzávalókat keverd össze, és 4-5 órára helyezd bele a halszeleteket. Félóránként fordítsd meg.

Ezt is szeretjük