kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Gombával töltött karaj

Gombával töltött egyben sült sertéskaraj
Ellenállhatatlan hétvégi fogás

A gombával töltött karaj hidegen-melegen egyaránt fantasztikus.

Szerző: Papp Cecília
Forrás: Femina.hu

Ez a főétel kellően pikáns, mutatós és zamatos. Ha a gombával töltött karajt zöldség- vagy krumpliágyon sütöd meg, külön köretről sem kell gondoskodnod. Szalonnával a tetején még ütősebb. Másnap csomagolj belőle magadnak, hiszen hidegen is nagyon ízletes.

Töltött hús

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg karaj
  • 25 dkg gomba
  • 3 kemény tojás
  • 3 zöldpaprika
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 paradicsom
  • 1 zsemle
  • 1 nyers tojás
  • 1 tejföl
  • 1 dl olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • egy csipet kakukkfű
  • pirospaprika
  • bors

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 30 perc, sütés: 90 perc

Elkészítés:

A gombát vékonyan szeleteld fel. Olajon fonnyaszd meg az apróra vágott hagymát, majd dobd rá a gombát, és pirítsd addig, amíg a leve el nem fő.
Ehhez keverd az áztatott, apróra tépkedett, kinyomkodott zsemlét, a tejfölt, sózd-borsozd, add hozzá a kakukkfüvet, a kockára vágott kemény tojást és a nyers tojást. Jól gyúrd össze.

A karajt középen hegyes, éles késsel szúrd fel, és töltsd meg. A két végét tűzd össze, és forró olajban forgasd meg. Tedd tepsibe, rakd mellé a feldarabolt zöldpaprikát, a paradicsomot és a fokhagymát. Önts alá kevés vizet, majd told sütőbe, és közepes lángon süsd meg körülbelül másfél óra alatt. Az átszűrt szafttal tálald.

Ínycsiklandó fogások sertéshúsból

Egy ideig nem kell azon gondolkodnod, mi legyen az ebéd, hiszen itt rengeteg remek ötletet találsz.

Így lesz omlós és szaftos a hús: négy pácolási mód

A pácolás nemcsak ízt ad a húsnak, hanem omlósabbá, puhábbá teszi a húst, és a sütési időt is lecsökkenti. Ismerj meg három különleges pácot.

Még nincs hozzászólás

4 omlós töltött hús - A szombati ebédhez

Ha már unod a sima sült vagy rántott húst, próbáld ki töltött receptjeinket, és lepd meg a családot egy remek, kiadós ebéddel!
Recept

Szaftos, gazdag raguk

Ha már unod a pörköltet, próbáld ki kistestvérének, a ragunak az elkészítését, ami nem bonyolult, és tökéletes vacsorát rittyenthetsz az asztalra.
Recept
Főzőiskola
hirdetés
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.