Duplasajtos, gombás rakott tészta
Ha egy kis változatosságra vágysz, készítsd így a gombás rakott tésztát! Krémes, szaftos és nagyon ízletes.
Dobd fel kedvenc tésztádat friss paradicsommal és gombával, majd rakd tálba, és jócskán szórj rá sajtot. Dióhéjban ennyi a gombás rakott tészta elkészítése. Nem kell sokat várni, hogy megkóstolhasd.
Gombás rakott tészta
Hozzávalók 6 személyre
- 40 dkg makaróni
- 40 dkg paradicsom
- 20 dkg gomba
- 15 dkg mozzarella
- 10 dkg füstölt sajt
- 2 piros húsú paprika
- 1 közepes fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 10-12 bazsalikomlevél
- 3+1 evőkanál olaj
- só
- bors
Elkészítés:
Dobd a paradicsomot két percre forró, majd hideg vízbe, hámozd meg, aprózd fel, és turmixold péppé. A gombát szeleteld fel, kockázd a paprikát apróra, a hagymát finomra, illetve a bazsalikomot vágd vékony csíkokra. Három evőkanálnyi forró olajra szórd rá a hagymát, az áttört fokhagymát, a paradicsompépet és a vágott bazsalikomot. Ízlés szerint sózd, borsozd, majd forrald fel. Öt perc múlva tedd bele a gombát, tíz perc múlva a paprikát, azután fedő alatt, mérsékelt tűzön az egészet párold puhára.
A tésztát sós vízben főzd meg, szűrd le, és forgasd bele a paradicsomos-gombás mártásba. A maradék egy evőkanál olajjal kenj ki egy sütőedényt, csúsztasd bele, és simítsd el a tésztát. A tetejét fedd be mozzarella és reszelt füstölt sajt keverékével, majd 180 fokon süsd előmelegített sütőben addig, amíg a sajt egy kissé megpirul.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept