kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Gombás csirkemell

Duplasajtos gombás csirkemell
Olcsó, egyszerű és nagyon finom

Ha ízekben gazdag gombás csirkemell kerül az asztalra, nem lesz unalmas az étkezés.

Szerző: Papp Cecília
Forrás: Femina.hu

Ha szereted a fűszeres, omlós tepsis húsokat, ez neked való recept. A fantasztikus ragu és a sajt sokat dob az amúgy egyszerű, semleges húson. A gombás csirkemell hétköznap vacsorára ugyanolyan kiváló, mint hétvégi családi összejövetelekre.

Gombás csirkemell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 csirkemell
  • 25 dkg gomba
  • 10 dkg trappista
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 zacskó fűszersó
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors
  • majoránna
  • olaj

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 30 perc, sütés: 25 perc

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, vágd vékony szeletekre. Dörzsöld be fűszersóval, és forró olajban hirtelen süsd ki. Szedd ki a húst, és rakd ugyanabba a zsiradékba a megpucolt, apróra vágott vöröshagymát, majd dinszteld meg. Add hozzá a gombát, a sót, a borsot, a majoránnát, a pirospaprikát, és párold tíz percig.

Egy tepsit zsírozz ki, pakold bele a csirkemelleket. Halmozd rájuk a gombás-fűszeres ragut. A kétféle sajtot reszeld le, keverd össze, és szórd a tetejére. Alufóliával fedd le, told előmelegített sütőbe, és süsd 180 fokon körülbelül 15 percig. Ha a hús puha, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg körülbelül tíz perc alatt.

Ízletes fogások csirkéből

A csirkét nagyon változatosan készítheted, fűszerezheted, sütheted. Rendkívül finom és kiadós ételeket mutatunk. Csak győzd kipróbálni a neked tetsző recepteket. 

Még nincs hozzászólás

Stroganoff-sertéscsíkok

A Stroganoff-sertéscsíkokra az oroszok méltán lehetnek büszkék.
Recept

Göngyölt csirke

Bújtass mindenféle jót az egyszerű csirkébe! Egészséges, könnyű és szuperbiztos recept.
Recept
Főzőiskola
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.