Isteni gombakrémleves

Tejföllel és fűszerekkel

Ha van egy botmixered, bármilyen krémlevest el tudsz készíteni. Az egyik legjobb alapanyag a gomba: finom, egészséges és laktató is.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A gomba nagyon tápláló, tele van fehérjével, ezért kiválóan helyettesítheti a húsokat étkezéseid során, ráadásul néhány ehető gombafaj fogyasztásával a koleszterinszintedet is csökkentheted.

Arra figyelj, hogy az edény, amit használsz, mindig sértetlen zománcú legyen, vassal érintkezve ugyanis a gomba kellemetlen ízűvé válik.

Gombakrémleves

Hozzávalók:

  • 1,5 l víz
  • 1 kg gomba
  • 2 dl tejszín
  • 2 szelet kenyér
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • fél csokor petrezselyem
  • olaj
  • bors

Elkészítés ideje:

35 perc.

Elkészítés menete:

A gombát mosd át alaposan, pucold meg, majd vágd fel nagyjából egyforma méretű darabokra. A hagymát kockázd fel, majd egy kis olajon kezdd el pirítani. Ha már kellőképp megpirult, add hozzá a gombát is, pirítsd együtt kicsit, majd add hozzá a vizet.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Sózd meg egy kicsit, törj bele némi friss borsot, majd főzd addig, amíg a gomba át nem fő annyira, hogy le tudd majd turmixolni. Amikor elérte ezt az állapotot, turmixold le az egészet, keverd bele a tejszínt és a petrezselymet, és már kész is a levesed. A két szelet kenyeret kockázd fel, majd pirítsd meg fokhagymás olajon, ez legyen a levesbetét.

Gyakori konyhai hibák

Hogy biztosan ne rontsd el a legnehezebb és a legegyszerűbb fogásokat se, nézz be képgalériánkba!

13 súlyos konyhai baki

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük