kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Gluténmentes somlói galuska

Gluténmentes somlói galuska
Így lesz puha, magas a piskóta

A különösen finom gluténmentes somlói galuskával nem csak a lisztérzékenyeknek jársz a kedvébe.

Szerző: Papp Cecília
Forrás: Femina.hu

Ezen a sütin nem fogod észrevenni, hogy gluténmentes. A tészta pillekönnyű, aranysárga, a krém pedig lágy és selymes. Bármilyen alkalomra elkészítheted, a siker nem mard el. A gluténmentes somlói galuskának senki sem tud ellenállni.

Gluténmentes somlói galuska

Hozzávalók 4 személyre:

Tészta
  • 5 tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál kukoricaliszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 citrom héja
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet só
Vaníliás krém
  • 5 dl tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 csomag kukoricakeményítő-alapú vaníliás pudingpor
  • 2 tojás
  • 1 rúd vanília
Csokiöntet
  • 5 dkg vaj
  • 4 evőkanál cukor
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 1 tojás
  • rum
Díszítés
  • 5 dkg darált dió
  • 3 dl tejszínhab

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 30 perc, sütés: 40 perc

Elkészítés:

Válaszd ketté a tojásokat. A sárgáját keverd fehéredésig a cukorral, és reszeld bele a citrom héját. Majd fokozatosan dolgozd hozzá a keményítővel és a szódabikarbónával elkevert lisztet. Jót tesz a tésztának, ha előtte átszitálod. A fehérjét egy csipet sóval verd keményre, és óvatosan, fakanállal forgasd a masszához. Vigyázz, ne törd meg a tésztát, mert akkor nem lesz szép magas. Ha homogén, felezd el, az egyik részébe tégy kakaót. Egyengesd mindkét masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, és külön-külön süsd meg előmelegített sütőben, 160 fokon körülbelül 25-25 perc alatt.

Tégy fel három deci tejet főni, majd öntsd hozzá a két deci tejben simára kevert pudingport, add hozzá a cukrot, a tojást, kapard hozzá a vaníliát. Főzz sűrű krémet, közben folyamatosan kevergesd. Ha kész, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni.

A csokiöntethez a tojást, a kakaóport, a cukrot és a rizslisztet kevés tejjel dolgozd simára, lassan adagold hozzá a többi tejet is. Alacsony hőfokon, folyton kevergetve főzd össze. Ennek nem kell olyan sűrűnek lennie, mint a vaníliás krémnek. Majd húzd le a tűzről, add hozzá a vajat és a rumot. Hagyd kihűlni.

A tésztákat vágd fel, rendezd kelyhekbe, kanalazd rájuk a vaníliás krémet, öntsd le csokival. Szórd meg alaposan a darált dióval. Tedd a hűtőbe legalább két órára, hogy az ízek összeérjenek. Tálalás előtt verd kemény habbá a tejszínt, és díszítsd vele a sütit.

További tudnivalók:

  • Gluténmentes

Pompás édességek piskótából

Ha szereted a piskótát, akkor ezt az összeállítást nagyra értékeled. Nézd meg, milyen sütikölteményeket készíthetsz az egyszerű tésztából.

A tökéletes piskóta receptje

A piskóta rengeteg sütemény alapja, és önmagában is isteni, de sajnos nem egyszerű az elkészítése. Nézd meg videónkat, és soha többet nem esik össze a tésztád.

Még nincs hozzászólás

Gluténmentes piskóta

A lisztérzékenyeknek sem kell lemondaniuk a finom édességekről. Ez a gluténmentes piskóta csodás.
Recept

Gluténmentes csokis süti

Ez a gluténmenetes csokis süti nagyon hasonlít a rendkívül népszerűre brownie-ra.
Recept
Főzőiskola
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.