Gluténmentes krumplis pogácsa - Napokig friss és puha marad

Gluténmentes krumplis pogácsa - Napokig friss és puha marad
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A gluténmentes krumplis pogácsa kívül jó ropogós, belül pedig teljesen puha. Ha valaki megkóstolja, nem jön rá, hogy nem sima lisztből készült. A tetejére kerülő sajttól még vonzóbb. Annyira finom, hogy eteti magát.

Gluténmentes krumplis pogácsa

Hozzávalók 30 darabhoz

A tésztához

  • 25 dkg krumpli
  • 25 dkg zsír
  • 12,5 dkg gluténmentes kenyérliszt
  • 12,5 dkg rizsliszt
  • 2 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál só
  • 1 mokkáskanál bors

A tetejére

  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 tojás
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, vágd kisebb darabokra, és önts rá annyi sós vizet, amennyi ellepi. Főzd meg körülbelül 20 perc alatt. Ha puha, szűrd le, csepegtesd le, és még forrón törd meg. Rakd hozzá a sóval, borssal, sütőporral vegyített lisztet, a zsírt és a tojást. Jól gyúrd össze, majd pihentesd egy órán át. 

Ezt követően tedd lisztezett felületre, és nyújtsd másfél-két centi vastagra. Pogácsaszaggatóval szúrd ki, és sorakoztasd egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Tojással kend meg a tetejét, és szórd meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd aranybarnára 25-30 perc alatt.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük