Sütőben sült gluténmentes fasírt - Épp olyan finom, mint a hagyományos változat

Sütőben sütve, gluténmentes kenyérből még egészségesebb.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A gluténmentes fasírtot készítsd darált pulykahúsból, és ne olajban süsd ki, hanem sütőben, így még kevesebb zsiradékot fogyasztasz. A töltelékhez vagy a panírhoz használj gluténmentes kenyeret vagy zabkorpát. Ha ezt kihagyod, az összenyomott húspogácsákat hamburgernek is megcsinálhatod. Köretként tálalj mellé főzeléket vagy édesburgonyát.

Gluténmentes fasírt

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg pulykacomb
  • 1 vöröshagyma
  • 50 g zabkorpa
  • 1 tojás
  • 2 szelet gluténmentes kenyér
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
Recept idők

Elkészítés:

A kenyérszeleteket áztasd be, majd jól csavard ki. A hagymát aprítsd fel, add hozzá a darált húshoz a tojással és a fűszerekkel együtt, majd az egészet jól dolgozd össze. A masszából formálj kis gombócokat, majd ha zabkorpával készíted, görgesd meg őket sütés előtt ebben a speciális panírban.

A sütőt melegítsd elő, majd a húsgombócokat locsold meg olajjal. Sütőpapíron süsd a húsgombócokat 180 fokon 50 percig. Gluténmentes kenyér helyett használhatsz tört főtt krumplit is a töltelékhez.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük