kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Gluténmentes fasírt

Sütőben sült gluténmentes fasírt - Épp olyan finom, mint a hagyományos változat

Sütőben sütve, gluténmentes kenyérből még egészségesebb.

Forrás: Femina.hu

A gluténmentes fasírtot készítsd darált pulykahúsból, és ne olajban süsd ki, hanem sütőben, így még kevesebb zsiradékot fogyasztasz. A töltelékhez vagy a panírhoz használj gluténmentes kenyeret vagy zabkorpát. Ha ezt kihagyod, az összenyomott húspogácsákat hamburgernek is megcsinálhatod. Köretként tálalj mellé főzeléket vagy édesburgonyát.

Gluténmentes fasírt

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg pulykacomb
  • 1 vöröshagyma
  • 50 g zabkorpa
  • 1 tojás
  • 2 szelet gluténmentes kenyér
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors

Elkészítés ideje:

Előkészítés: 20 perc, sütés: 50 perc

Elkészítés:

A kenyérszeleteket áztasd be, majd jól csavard ki. A hagymát aprítsd fel, add hozzá a darált húshoz a tojással és a fűszerekkel együtt, majd az egészet jól dolgozd össze. A masszából formálj kis gombócokat, majd ha zabkorpával készíted, görgesd meg őket sütés előtt ebben a speciális panírban.

A sütőt melegítsd elő, majd a húsgombócokat locsold meg olajjal. Sütőpapíron süsd a húsgombócokat 180 fokon 50 percig. Gluténmentes kenyér helyett használhatsz tört főtt krumplit is a töltelékhez.

További hét tepsiben sült hús

Ha kedvet kaptál a sütőben sült húsételekhez, és szívesen kipróbálnál új recepteket, nézd meg alábbi receptjeinket, biztosan találsz kedvedre valót.

Még nincs hozzászólás

Csirkefasírt

Ha egy kis változatosságra vágysz, készíts sajttal megbolondított, fűszeres csirkefasírtot.
Recept

Csirkemellfasírt recept

Ha túl sok volt mostanában a zsíros hús, vesd be a csirkefasírtot.
Recept
Főzőiskola

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.