Sütés nélküli csokis gesztenyeroló

Készíts belőle dupla adagot

Aki megkóstolja, el sem hiszi, hogy ez a mennyei gesztenyeroló villámgyorsan összeállítható.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nincs vele sok munka, mégis pompás édesség. Ha összevissza kapkodsz a karácsonyi hajrában, ne törd a fejedet bonyolult sütiken. A gesztenyés roló tökéletes megoldás, ráadásul fantasztikusan is mutat. 

Gesztenyeroló

Hozzávalók 16 szelethez

  • 2 csomag gesztenyemassza
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • rum
  • tej
  • cukrozatlan kakaó
  • 1 tábla étcsoki
  • 1 tábla fehér csoki
Recept idők

Elkészítés:

A gesztenyét villával vagy krumplinyomóval törd meg. Adj hozzá egy-két evőkanál rumos tejet, ezzel lazítsd a masszát. Két vizes konyharuha között nyújtsd sodrófával 0,5 centis vastagságúra és téglalap alakúra.

A krémhez a vajat a cukorral, a rummal és a vízgőz felett felolvasztott fehér csokival jól keverd ki. A vajkrémet egyenletesen kend a gesztenyére, és az alsó konyharuhával óvatosan csavard fel a masszát. Legalább egy órára tedd a hűtőbe. Utána a csokit vágd apróra, és szórd meg vele a tekercset. Tetszés szerint tovább díszítheted az ünnephez illően. Tálalásig tartsd hidegen.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük