Fűszervajas, pirosra sült csirkecomb
Az egyszerű fűszervaj a csirkecombokat belül omlósabbá, kívül ropogósabbá varázsolja.
A házi fűszervaj messze túlszárnyalja a boltit. Akár előre is elkészítheted, és a fagyasztóban hónapokig eltarthatod. Szinte bármilyen sült húshoz használhatod, így megúszhatsz több óra várakozást, a pácolást. A fűszervajas csirkecombhoz remekül illik a rizs, a zöldséges bulgur vagy a krumplipüré.
Fűszervajas csirkecomb
Hozzávalók 4 személyre
- 4 csirkecomb
- 15 dkg vaj
- 2 fej vöröshagyma
- 3 kávéskanál bazsalikom
- 1 kávéskanál só
- fél csokor petrezselyem
- bors
Elkészítés:
A megmosott petrezselymet vágd apróra, és a bazsalikommal, a lágy, de nem folyós vajjal, a borssal és a sóval együtt keverd össze. Bátran hívd segítségül a robotgépet. A combokat mosd meg, ha szükséges, egy kés segítségével távolítsd el a pihéket. Kend be a húst a fűszervajjal. Nagyon fontos, hogy a bőre alá is nyúlj be.
A megpucolt vöröshagymákat karikázd fel, fektesd zsírral vagy vajjal kikent tepsi aljába, majd helyezd rá a combokat. Önts alá másfél deci vizet. Rakd előmelegített sütőbe, fóliázd le, és 170 fokon körülbelül 45-50 perc alatt süsd meg. Félidőben fordítsd meg a combokat, időnként pedig locsold meg. Ha a hús puha, tehát könnyedén áthatol rajta egy éles kés, vedd le róla a fóliát, és körülbelül 15-20 perc alatt süsd szép pirosra.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept