kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Fűszervajas csirkecomb

Fűszervajas, pirosra sült csirkecomb
Ezt használd pác helyett

Az egyszerű fűszervaj a csirkecombokat belül omlósabbá, kívül ropogósabbá varázsolja.

Szerző: Papp Cecília
Forrás: Femina.hu

A házi fűszervaj messze túlszárnyalja a boltit. Akár előre is elkészítheted, és a fagyasztóban hónapokig eltarthatod. Szinte bármilyen sült húshoz használhatod, így megúszhatsz több óra várakozást, a pácolást. A fűszervajas csirkecombhoz remekül illik a rizs, a zöldséges bulgur vagy a krumplipüré.

Fűszervajas csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 csirkecomb
  • 15 dkg vaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 kávéskanál bazsalikom
  • 1 kávéskanál só
  • fél csokor petrezselyem
  • bors

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 15 perc, sütés: 1 óra

Elkészítés:

A megmosott petrezselymet vágd apróra, és a bazsalikommal, a lágy, de nem folyós vajjal, a borssal és a sóval  együtt keverd össze. Bátran hívd segítségül a robotgépet. A combokat mosd meg, ha szükséges, egy kés segítségével távolítsd el a pihéket. Kend be a húst a fűszervajjal. Nagyon fontos, hogy a bőre alá is nyúlj be.

A megpucolt vöröshagymákat karikázd fel, fektesd zsírral vagy vajjal kikent tepsi aljába, majd helyezd rá a combokat. Önts alá másfél deci vizet. Rakd előmelegített sütőbe, fóliázd le, és 170 fokon körülbelül 45-50 perc alatt süsd meg. Félidőben fordítsd meg a combokat, időnként pedig locsold meg. Ha a hús puha, tehát könnyedén áthatol rajta egy éles kés, vedd le róla a fóliát, és körülbelül 15-20 perc alatt süsd szép pirosra.

Régi csirkés kedvencek

Ezek a hagyományos receptek minden háztartásban fellelhetőek. A legütősebb változatokat gyűjtöttük össze.

Még nincs hozzászólás

Joghurtos sült csirkecombok

A joghurtos sült csirkecombokat legalább egy éjszakán át pácold.
Recept

Vajas csirke

A frissen sült vajas csirke a hétvégi étkezés csúcspontja. Ha követed a receptet, nem szúrod el.
Recept
Főzőiskola
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.