Omlós fűszeres sertéssült

Finom falatok ebédre vagy szendvicsbe

Egy remek, szaftos és omlós sertéssült mindig jól jön a háznál, és könnyen össze is dobhatod.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sertéssültet készíteni nem bonyolult dolog, pár alkalom után pedig kialakíthatod az ízlésednek leginkább megfelelő ízvilágot.

Sörrel locsolgatva még finomabb lesz, és az is dob rajta egyet, ha nem vizet öntesz alá, hanem húslevesalaplevet.

Sertéssült

Hozzávalók:

  • 1,2 kg tisztított sertéscomb
  • 15 dkg húsos szalonna
  • 6-7 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanálnyi vaj
  • néhány ág friss kakukkfű - ha nincs friss, akkor két evőkanálnyi szárított
  • nagy szemű só
  • 1 maréknyi egész bors

Elkészítés ideje:

130 perc.

Elkészítés menete:

A vajat vedd ki a hűtőből. és várd meg, amíg szobahőmérsékletűre melegszik. A húst állítsd egy tűzálló tálba. A szalonnát kockázd fel. A megtisztított húson éles, hosszú pengéjű késsel ejts zsebeket, amikbe fél-fél gerezd fokhagymát és egy-egy kockányi szalonnát kell rejtened.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

A maradék fokhagymát és szalonnát szórd a hús alá, mellé. A vajat keverd el a kakukkfűvel, borssal és a sóval, majd ezzel jól dörgöld át a húst. Amikor mindezzel megvagy, akkor kapcsold be a sütőt 160 fokra, a hús alá önts másfél deci vizet, fedd le az egészet fóliával, majd told így be a sütőbe. Körülbelül másfél órán át süsd így a fűszerezett húst, időnként az alul összegyülemlett lével locsolgasd meg, majd vedd le róla a fóliát, a sütőt tekerd fel 200 fokra, és süsd így további negyed órán át. Ennyi idő alatt biztosan átsül, és meg is pirul. 

Előételek mindenféle lakomához

Ha már sül a finom pecsenye, készíts hozzá étvágygerjesztő előételt is!

7 villámgyors előétel, amitől biztosan megjön az étvágy

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük