Fűszeres húsgolyók brokkolival

Laktató és egészséges egytálétel

A brokkoli tömve van vitaminokkal és a szervezetednek fontos tápanyagokkal, és isteni finom.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A fűszeres húsgolyók szinte bármilyen zöldséggel remekül működnek, de brokkolival és karfiollal egybesütve az egyik legjobb kombinációt adják.

Ha igazán egészséges fogást szeretnél, akkor a sajtot hagyd is ki belőle!

Fűszeres húsgolyók brokkolival

Hozzávalók:

  • 30 dkg darált sertéshús
  • 10 dkg cheddar sajt
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2-3 szál petrezselyem
  • 1 csipet őrölt kömény
  • 2 közepes fej brokkoli
  • 1 közepes fej karfiol
  • vaj a tál kivajazásához
  • olívaolaj
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

50 perc.

Elkészítés menete:

Kezdd a húsgolyókkal! A hagymát kockázd fel, majd vékony olajon pirítsd meg. Ezután keverd el a hússal, reszeld hozzá a fokhagymát, szeleteld bele a petrezselymet, add hozzá a köményt, sózd és borsozd kedvedre, majd vizes kézzel formálj kis golyókat a húsból, és pirítsd meg minden oldalukat, ha kész, akkor szedd ki egy tálba. A brokkolit és a karfiolt szedd rózsákra, enyhén sós vízben főzd őket félpuhára, majd mindet tedd egy kivajazott tűzálló tálba.

 Keverd hozzájuk a húsgolyókat is, sózd és borsozd az egészet, majd szórd meg a reszelt sajttal. Ha minden kész van, 220 fokra előmelegített sütőbe told be nagyjából 20 percre, ha szépen megpirultak a zöldségek és rájuk olvadt a sajt, kész vagy.

Zöldségből sosem elég

Ha imádod a zöldségeket, akkor készítsd mindig a köretet is valami finom kerti terményből! Megmutatjuk, hogy melyeket kell mindenképp kipróbálnod!

Karcsúsító köretek hús mellé

Nézegess képeket!

Elolvasom

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük