Tejszínes, fűszeres almaleves

Melegen és hidegen is finom

A fűszeres almaleves nemcsak finom, de egészséges is, és még az alakodat sem veszélyezteti.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy finom, fűszeres almalevest bármikor összedobhatsz, nem nagy macera, és jól átmelegít a kinti hideg után.

Készítheted nagyobb adagban is, így bármikor fogyaszthatod, nyáron hidegen, egy kis tejszínhabbal, télen pedig forrón, valamilyen gyümölccsel gazdagítva.

Tejszínes, fűszeres almaleves

Hozzávalók:

  • 70 dkg alma
  • 7 dl víz
  • 5 dkg méz
  • 3 szem szegfűszeg
  • 2 dkg vaj
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál margarin
  • 1 kis darab gyömbér
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 1 mokkáskanál koriandermag
  • 1 dl tejszín

Elkészítés ideje:

Egy alkalmas lábosban kezdd el hevíteni a vajat, majd, ha megolvadt, keverd el benne a fűszereket, utána öntsd fel a vízzel. Az almát reszeld le egy tálba, és keverd el a mézzel, majd add a fűszeres vízhez, keverd össze, és főzd addig, amíg teljesen puha nem lesz.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Amikor kellőképp átfőtt, add hozzá a tejszínt, majd egy botmixerrel pürésítsd addig, amíg teljesen homogén levet nem kapsz. Ekkor adj hozzá egy kis sót és a citrom levét. Apróra vágott alma-, körte- vagy manduladarabkákkal kiegészítve is isteni.

Ínycsiklandó levesek a hideg ellen

Ha az utcán fagyoskodva egy jó forró levesre vágysz, miután hazaértél, nézz szét képgalériánkban, és főzd meg a kedvencedet!

Melengető levesek

Nézegess képeket!

Elolvasom

OLVASD EL EZT IS!

borscs tal
  • oroszország
  • leves

Így készül a borscs

Ezt is szeretjük