Villámgyors fűszeres, szaftos csirke
A fűszeres-szaftos csirkéhez nem kell külön köretről gondoskodni. Így is zamatos és laktató.
Ez egy igazán időtakarékos recept. Egyrészt fél óra múlva már eheted is a pikáns szaftos csirkét. Másrészt egyetlen edény szükséges csak a főzőcskézéshez, így a mosogatást is gyorsan megúszod. Más zöldségeket is tehetsz hozzá. Még finomabb lesz, ha a mell mellé csontos húsdarabokat is raksz a fazékba.
Fűszeres-szaftos csirke
Hozzávalók
- 50 dkg csirkemell
- 30 dkg krumpli
- 20 dkg gomba
- 1 padlizsán
- 1 póréhagyma
- 1 paradicsom
- 1 leveskocka
- 1 sárgarépa
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A megtisztított póréhagymát vágd apróra. Egy lábosban vagy serpenyőben forrósíts olajat, dobd bele a hagymát, és pirítsd meg. Add hozzá a felkockázott csirkehúst, és fehéredésig kevergesd. Mehet hozzá a megpucolt, feldarabolt krumpli, a gomba, a padlizsán, a répa, és pirítsd körülbelül tíz percig.
Utána sózd, borsozd ízlés szerint. Add hozzá a paradicsomot, nyomd bele a fokhagymát, és morzsold bele a leveskockát. Fedd le, és forrald tíz percig. Ha szükséges, önts hozzá vizet, és időnként kevergesd meg. Ha minden puha, szedd is rögtön a tányérokba, apróra vágott petrezselyemmel kínáld.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept