Különleges pácban érlelt, serpenyőben sült fűszeres sertésszűz
Varázsolj az asztalra igazi ízletes luxusfogást 30 perc alatt!
Ha szeretnél kitenni magadért, a sertés legfinomabb részéből készítsd az ebédet. A sertésszűz egyben is, darabolva is kitűnő. Ha gyorsabban akarsz végezni, érdemes érméket készíteni belőle. Fűszeres, mustáros pácban legalább két órát pihentetve fantasztikus lesz.
Fűszeres sertésszűz
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg szűzpecsenye
- 2 evőkanál olívaolaj
- 3 evőkanál vaj
- 2 ág rozmaring
- 1 evőkanál mustár
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
A szűzpecsenyét vágd körülbelül két centi vastag darabokra, majd a tenyereddel egy kicsit nyomkodd meg. Keverj össze két evőkanál olívaolajat a mustárral, rakj bele kevés borsot, sót, apróra vágott rozmaringot, majd forgasd bele a hússzeleteket. Fóliával takard le, és tedd két-három órára a hűtőbe.
Amikor sütni szeretnéd a húst, önts egy serpenyőbe olajat, forrósítsd fel, a sertéskorongokat rakd olajba, és tedd rá a vajat. Először nagyobb lángon süsd, amíg kérges nem lesz, majd fordítsd át. Ha az a fele is megpirul, kisebb fokozaton párold, amíg a hús teljesen megpuhul. Szedd ki papírtörlőre, és csepegtesd le az olajat.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept